Barcelona tvrdi da Messi nije zvao Drenthea "crnjom": Uvijek je respektirao protivnike

BARCELONA je odbacila optužbe da je Lionel Messi rasistički vrijeđao protivnika. Royston Drenthe prije optužio je Messija za rasizam tvrdeći da mu je više puta rekao "bok crnjo" (hola negro).

"Igrač (Messi) je uvijek pokazivao maksimalan respekt i sportski duh prema protivnicima što su prepoznali njegovi kolege. Sigurni smo da su sve optužbe daleko od istine", rekao je glasnogovornik Barcelone, prenosi BBC.

Podsjetimo, Drenthe je u intervjuu nizozemskom Heldenu tvrdio da ga je Messi vrijeđao.

"Igrali smo puta jedan protiv drugog i uvijek je bilo problema. Znate što me najviše smetalo? Ton kojim mi je govorio "negro, negro". Znam da je to u Južnoj Americi uobičajen naziv, no mi to ne možemo trpjeti", rekao je Drenthe.

Negro znači "crnjo" i pogrdan je izraz u španjolskom jeziku za tamnopute osobe.

"Kad sam u Herculesu igrao protiv njega, imao sam nesuglasica s njim nakon čega mi je dao ruku. No, onda mi je ponovo nekoliko puta u utakmici rekao "bok crnjo" (hola negro). Mahamadou Diarra, moj suigrač iz Reala, bi mogao eksplodirati da ga se oslovi s "negro". Argentinci Gabriel Heinze i Gonzalo Higuain su to govorili na treningu, ali su prestali", tvrdi Drenthe.

Drenthe je formalno igrač Reala koji je bio na posudbama u Herculesu i Evertonu odakle je otpušten zbog nediscipline.

Pročitajte više