Bio je Dalićev reprezentativac, a sada uopće ne igra. Može li ga Dinamo spasiti?

Foto: Profimedia

DION DRENA BELJO (22) igra sezonu za zaborav. U njemačkom Augsburgu daleko je od prve postave. Mladi hrvatski napadač ove sezone ima 25 nastupa i dva gola, a odigrao je 583 minute. Posljednji put bio je starter 7. listopada u domaćem porazu od Darmstadta u Bundesligi. Nakon toga preselio se na klupu i uglavnom dobiva manje od pola sata po utakmici, a pet puta nije dobio ni minute. 

Beljo je daleko od prve postave Augsburga

Još u listopadu Beljo je bio Dalićev reprezentativac, upisao je i dva nastupa. Međutim, danski trener Jess Thorup (54) ne vidi ga u prvoj postavi jer je prva špica ujedno najbolji klupski igrač Ermedin Demirović (15 golova, devet asistencija). Beljo će stoga od ljeta potražiti novu sredinu, a kao najizglednija opcija nameće se zagrebački Dinamo.

Želi na posudbu

Mladi vinkovački napadač obavijestio je klub da želi sljedeće sezone na posudbu. Dinamo ga je htio i u siječnju prošle godine pa neće iznenaditi ako Modri ovoga ljeta obnove interes. Beljo je u siječnju 2023. za tri milijuna eura prešao iz Osijeka u Augsburg, gdje mu je krenulo sjajno u prvih nekoliko mjeseci. Trenutno nije poznato kakav je stav Augsburgove uprave, no nikome nije u cilju da mladi napadač sjedi na klupi.

Je li Dinamo njegov novi klub?

Beljo je u karijeri igrao za NK Istru, NK Osijek, NK Osijek II i HNK Cibaliju. Za Osijek je u 35 nastupa zabio deset golova uz tri asistencija. Za Istru je u 37 nastupa 20 puta bio strijelac te četiri puta asistirao, a za Osijekovu drugu momčad imao je 38 nastupa, devet golova i tri asistencije. U dresu Augsburga ima 43 nastupa, pet golova i tri asistencije, a za U-21 Hrvatsku u 12 nastupa ima dva gola.

Pročitajte više