Barcelona u petom finalnom "el clasicu" obranila naslov prvaka!

KOŠARKAŠI Barcelone novi su prvaci Španjolske! U petoj utakmici finala španjolskog prvenstva pobijedili su najljuće rivale Real Madrid sa 73:69.

Real Madrid je ispustio pobjedu u prvom susretu u Barceloni, kada je Huertas zabio tricu sa sirenom s devet metara za 81:80, imao je ''kraljevski klub'' 2-1 u pobjedama i prvu meč-loptu na svom parketu, ali nije mu bilo dovoljno.

Barcelona je u 13. minuti petog ogleda povela s 24:16, ali je Real Madrid četiri minute prije kraja prvog poluvremena na svom kontu imao 4 koša prednosti (26:30). Ipak, Barça je na odmor otišla s vodstvom 39:34. Početkom nastavka se domaćin odlijepio na devet poena prednosti, ali se gostujući sastav opet približio na samo poen zaostatka. Katalonci su krajem trećeg perioda opet imali +9, ali nisu bili sigurni za pobjedu sve do samog kraja.

Pete Mickeal sa 17 koševa i 9 skokova, te Fran Vazquez sa 16 poena i 8 skokova bili su najbolji u domaćoj momčadi. Ante Tomić je u gostujućem sastavu odigrao samo 16 i pol minuta. S 11 uhvaćenih lopti, od toga 5 u napadu, bio je prvi skakač utakmice. Imao je i dvije asistecnije, ali je zakazao u realizaciji, samo dva poena uz šut 1-7. U Real Madridu je najbolji strijelac bio Jaycee Carroll sa 16 koševa.

Barceloni je ovo 17. naslov prvaka Španjolske, te treći u zadnje četiri sezone.

 

Endesa liga, finale doigravanja, peta utakmica:

Barcelona – Real Madrid 73:69

(Barcelona je dobila seriju 3-2)

Pročitajte više