Barcelona u šoku: Vilanova ponovno ide na operaciju, Roura privremeno preuzima klupu!

Screenshot (As, DailyMail)

BARCELONA je otkazala današnje druženje s novinarima i božićni ručak.

Španjolski mediji objavili su da se Barcelona na taj potez odlučila jer se bolest vratila treneru Titu Vilanovi koji je ranije bolovao od raka parotidne žlijezde. 28. studenog prošle godine operirao je tumor i privremeno ga se riješio. Međutim, Španjolci pišu da se tumor sada vratio, te da će Vilanova biti operiran u četvrtak u bolnici Vall d`Hebron.

Roura privremeno na klupi Barce

Barcelonin trener i jedan od najbližih Vilanovinih suradnika, Jordi Roura, vodit će Katalonce u idućem prvenstvenom ogledu protiv Valladolida, koji je na rasporedu u subotu od 18 sati.

Španjolski mediji tvrde kako je Roura pomno izabran s dugog popisa klupskih trenera te bi mogao ostati na klupi u slučaju da se Vilanovi stanje pogorša. Roura je do sada vodio Yokohama Flügels i Hospitalet, a 2012. postao je Vilanovina desna ruka.

Ipak, tvrde Španjolci, vodstvo Barce ima prioritet vratiti Pepa Guardiolu.

 

Podrška od Real Madrida, Xavija, Nadala, Gutija 

I Real Madrid pružio je podršku treneru Barcelone.

"Real Madrid želi izraziti svoju podršku, ljubav i suosjećanje Barceloninom treneru Titi Vilanovi. Nadamo se da će se brzo oporaviti", stoji u priopćenju kraljevskog kluba.

"Jako sam tužan zbog ovih vijesti", napisao je Barcin veznjak Xavi na Twitteru.

"Sva moja snaga i podrška za Tita! Svi želimo da prebrodiš ovu novu prepreku", stoji na Twitter profilu Rafaela Nadala, a oglasio se i bivši Realovac Guti.

"Šaljem podršku Titu Vilanovi. Zdravi ljudi su mi iznad svih"

Ova tužna vijest dolazi samo dan nakon što je Eric Abidal, Francuz koji je dva puta operirao tumor na jetri, dobio zeleno svjetlo za povratak na teren.

Nakon 16 kola Primere Titova Barcelona ima 15 pobjeda i jedan remi, te trinaest bodova više od Reala.

Pročitajte više