Bayern sa sjajnim Mandžukićem napravio veliki korak prema polufinalu: Juventus se iz Munchena vraća s 0:2

Foto: Andreas Gebert/DPA/PIXSELL

BAYERN je u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka pobijedio u Munchenu Juventus 2:0. David Alaba načeo je goste nakon 26 sekundi, a konačan rezultat postavio je Thomas Muller. Sjajnu utakmicu odigrao je i Mario Mandžukić.

Bayern u Torino nosi dva gola prednosti, a mogao je i puno više. Bavarci su utakmicu otvorili kao iz snova. David Alaba je u 26. sekundi tukao s 30-ak metara, lopta se odbila od Artura Vidala i prevarila uspavanog Gianluigija Buffona. Sreća za Juventus da se Buffon nakon primljenog gola "probudio" jer je "Stara dama" Munchen mogla napustiti s pet golova.

Nezaustavljivi Robben i Ribery

Bayern je odlično izgledao prvih 15 minuta. Tada se ozlijedio Toni Kroos, a zamijenio ga je Arjen Robben. Domaća momčad je tada zaigrala još bolje. Robben i Franck Ribery su bili nezaustavljivi po bokovima, a sjajni u defenzivnim zadacima. Prvu akciju kreirali su u 17. minuti. Ribery je probio po desnoj strani, ubacio u kazneni prostor gdje lopta dolazi do Robbena koji sa sedam metara puca u Buffona. Pet minuta kasnije Robben je ubacio iz kornera, a Dante glavom pucao pored gola.

Robben je veliku priliku propustio u 32. minuti kada je nakon proigravanja Mullera pokušao uhvatiti Buffona na krivoj nozi i promašio. U 38. minuti novi pokušaj Nizozemca, ali ponovno je Buffon uspješniji. Jedinu priliku u prvom dijelu Juventus je imao preko Leonarda Bonuccija koji je glavom pucao pored domaćeg gola.

Katastrofalni Pirlo nadigran od Gustava i Schweinsteigera

Drugo poluvrijeme je udarcem otvorio Luiz Gustavo, ali je loptu iz dobre pozicije poslao na tribine. 55 minuta donosi novi okršaj Alabe i Buffona. Austrijanac je tukao iz slobodnjaka, a talijanski vratar sjajno obranio. Buffon je i u 62. minuti upisao obranu, ali je odbijenu lopta došla do Mandžukića koji asistira Mulleru za 2:0.

Juventus je tada napao. U igru je ušao i Mirko Vučinić koji je igrao priliku za Vidala, a njegova dva udarca brani Neuer. Talijanska momčad do kraja susreta nije više zaprijetila. Očajnu utakmicu odigrao je Andrea Pirlo, kao i cijeli vezni red gostiju koji je nadigran od Luiza Gustava i Bastiana Schweinsteigera.


Mandžukić će dugo pamtiti Chiellinija

Mario Mandžukić je odigrao sjajnu utakmicu o čemu najbolje govore ovacije navijača nakon što ga je u 90. minuti zamijenio Mario Gomez. Hrvatski napadač je bio stalna opasnost po talijanske braniče, i kad je imao loptu i kad nije. U 20. minuti je maestralno uzeo loptu neopreznom Barzagliju i uposlio Riberyja koji je gađao bliži kut Juventusovog gola, ali je bio neprecizan.

Mandžukić je jedinu priliku za pogodak imao u 49. minuti nakon dodavanja Luiza Gustava. Tukao je iskosa, ali je Buffon obranio njegov udarac. Mandžukić se 90 minuta borio s Giorgijem Chiellinijem. Izborio je jedan žuti karton zbog udarca rukom u glavu. Trebao je engleski sudac Mark Clattenburg pokazati još jedan žuti talijanskom braniču zbog udaranja laktom Mandžukića, ali to nije napravio. Mogao je možda u 25. minuti pokazati i na bijelu točku nakon starta Chiellinija na Mandžukiću, ali se ni tada nije oglasio.

Bayern je odigrao savršenu utakmicu. Pitanje je samo što to u igri budućeg njemačkog prvaka može popraviti Pep Guardiola, koji će sljedeće sezone sjesti na Bayernovu trenersku klupu...

Pročitajte više