Bayern "ubio" Bundesligu: Muller i Lewandowski deklasirali i Borussiju

Foto: Hina

BAYERN je s 5:1 porazio Borussiju Dortmund u derbiju osmog kola Bundeslige. 

Veliki derbi je krenuo u nešto laganijem ritmu, s blagom inicijativom Borussije, ali i bez pravih prigoda u prvih 20-ak minuta. No, onda su krenuli domaćini.
 
U 26. minuti Thomas Mueller je efektnu akciju okončao prvim pogotkom, prethodno mu je sjajnu dugu loptu dao Jerome Boateng. Muller je potom u 35. minuti realizirao i kazneni udarac kojeg je izborio Thiago i tu je izgledao da su gosti slomljeni.
 

 
Ipak, nadu Borussije u povoljan rezultat donio je Pierre-Emerick Aubameyang (36), koji je iz blizine zakucao loptu u mrežu samo minutu nakon drugog gola Mullera. Aubameyang je tako nastavio nevjerojatan niz jer je u svih osam kola bio strijelac. 
 
Nada kluba iz Dortmunda je ipak trajala vrlo kratko, samo tijekom predaja. U nastavku su totalno razbijeni, a sva tri pogotka postigli su bivši igrači Borussije. Poljak Robert Lewandowski potvrdio je sjajnu formu golovima u 46. i 58. minuti. Lew je tako ostao na čelu ljestvice strijelaca s 12 pogodaka u osam kola. 
 

 

 
Konačnih 5:1 postavio je Mario Goetze u 66. minuti, a ovim porazom drugoplasirana Borussia je za liderom iz Munchena zaostala velikih osam bodova.
 
U preostala dva nedjeljna susreta u Bundesligi, Bayer nije uspio svladati Augsburg, u Leverkusenu je završilo 1:1. Köln je, pak, iznenadio Schalke i slavio u Gelsenkirchenu s 3:0.
 
 

Standings provided by

 

Pročitajte više