Beckenabaueru smeta Bayernova nepodnošljiva lakoća pobjeđivanja

Foto: Guliver Image/Getty Images

Bayern je lani, pod trenerskom palicom Juppa Heynckesa osvojio sve što se moglo osvojiti. Izdominirao je kao rijetko koji klub u posljednjih nekoliko desetljeća, pokorio Njemačku i zagospodario Europom. Bolje se nije moglo. 

Ipak, oni koji su to lani tvrdili, ove sezone su se sigurno ugrizli za jezik. Dolazak Josepha Guardiole bavarskom je divu donio jednu dimenziju više. Ako je lani u pitanju bila dominacija, ove sezone je u trendu nemilosrdno gaženje svih i svakoga. 
 
Bayern ima čak 20 bodova prednosti ispred Borussije iz Dortmunda u Bundesligi, a prolazak u četvrtfinale LP izborio je s pola snage. Bez obzira što je protivnik bio slavni i jaki Arsenal. Jednostavno, lijeka i recepta za bavarski stroj nema i čovjek bi pomislio da su, ako ništa, barem u Bayernu svi sretni takvim stanjem. No, nije baš tako. 
 
Počasni predsjednik Bayerna, legendarni Kaiser Franz Beckenbauer, javno je izrazio nezadovoljstvo dominacijom kluba čija je baš on legenda.
Ono što najviše muči Kaisera, nije toliko strahovita moć Bavaraca koja eventualno može eskalirati u dosadu. Beckenbauera smeta način  i igra s kojom Guardiola lomi sve pred sobom.
 
„Naši igrači se isključivo kroz pas igru žele ušetati u gol protivnika. Ja to ne volim. Strah me da ne postanemo Barcelona. Da se mene pita, ja bih radije šutirao s vrha tribine kroz bunker, nego se dosadnim pasovima ušetavao u mrežu“,  rekao je slavni Kaiser.
 
Očita netrpeljivost prema sustavu igre kojeg gaji Guardiola sve je više izražena, a sad je sve to skupa izašlo i u javnost. Da li je u pitanju taština ili nešto drugo, ne znamo, no biti će zanimljivo vidjeti i Španjolčev odgovor na ovo.
 

Pročitajte više