Beckham nakon Beckhama: Real treba posebne igrače, a James je jedan od takvih

Foto: Guliver Image/Getty Images

KAD je u ljeto 2003 David Beckham iz Manchestera došao u Madrid, bio je to početak stvaranja takozvanih Los Galacticosa, momčadi kojoj nije bilo dovoljno igrati svemirski nogomet na terenu, već momčadi koja je morala i u marketinškom smislu imati zvjezdani status.
 
Slavni Englez bio je personifikacija te želje tadašnje uprave kraljevskog kluba. Igrači nisu trebali biti samo majstori s loptom, oni su trebali, gotovo svi do jednoga biti i brendovi zbog kojih će se slijevati milijuni i milijuni eura samo od reklama i sponzora.
 
Ono što je tada u Realu bio Beckham, danas je James Rodriguez. Istina, kraljevski klub ima i jednog Cristiana Ronalda, čija je taština velika kao Rusija, no CR7 je već tu godinama, a Bernabeu treba svježu krv.
 
Dakle, slavni Englez je zapravo i najidealnija osoba da kaže neku svoju misao oko ovog spektakularnog transfera.
 
''Znam koliko je osvajanje Lige prvaka važno Real Madridu i drago mi je zbog trenera Ancelottija, predsjednika kluba, igrača i navijača. To je bilo nevjerojatno, sjajna sezona. Ja sam u Realu osvojio naslov španjolskih prvaka i to je bila sjajna stvar, a ovo, ne mogu niti zamisliti kakav je osjećaj biti osvajač Lige prvaka sa Madridom'', osvrnuo se Beckham na osvojeni deseti naslov Reala u elitnom klupskom natjecanju i zaključio izjavom o pojačanjima:
 
''Klub je kupio neke sjajne igrače i ojačao momčad. Real će uvijek u svojoj momčadi imati posebne igrača, a James je sjajan. Odigrao je odlično na Svjetskom prvenstvu i postigao najljepši gol turnira''.
 

Pročitajte više