Belgijci rešetali Štimca na presici: Zašto vas nitko u Hrvatskoj ne voli?

Foto: Hina

IGOR ŠTIMAC, održao je na Maksimiru posljednju press konferenciju i trening uoči susreta s Belgijom (petak, 18 sati). 

"Zviždite nam nakon utakmice, zaboravite na HNS"

Želio je pokazati da nategnutosti u odnosu s Lukom Modrićem nema, nakon što je najvrjedniji igrač ekipe kritizirao izbornikove izmjene pozicija u Srbiji, a on mu odgovorio da manje gleda taktiku, a više kako će je provesti. Danas će dvojac javno poručiti da je sve bio dio, jasno, folklora medija i zavapiti za podrškom. 

"Želio bih da se zaborave sve tenzije oko HNS-a, barem na 90 minuta",  jasno je dao do znanja Modrić da je reprezentacija ipak taoc nezdravih odnosa u savezu.

"Neka nam zvižde nakon utakmice, ako ne budu zadovoljni"

Pred velikim brojem domaćih i stranih novinara, Štimac je Luku poveo kao štit, no nije prošlo. Uslijedilo je rešetanje belgijskih kolega, koji su se ovih dana itekako raspitivali i upijali podatke o Štimčevoj vladavini.

" U Hrvatskoj su svi protiv vas, kako se nosite s tim?", upitao je jedan od novinara.

"Jeste li razgovarali s 4-5 milijuna ljudi? Ili samo pratite ono što neki pišu...?", uzvratio je Štimac, suočen i s pitanjem zašto njegova reprezentacija nema navijača.

"Nas zanima rezultat, a ne tko će doći na stadion. Nije naša volja tko će doći. To pitanje nema veze s nogometom. Često se znamo kleti da je reprezentacija svetinja, ali eto, prati nas vrijeme u kojem moramo natjerati ljude da navijaju za nas, dočim je svijetu tribina 12. igrač i ona igrače tjera na napore"

Moramo pokazati da smo opet Hrvatska 

Prije svega, Štimca konačno najviše zanimaju bodovi. 

Bez bodova neće profitirati nijedna struja, igrači žele na SP, a Štimcu gori pod nogama. Lako za atmosferu, reprezentacija nema - igru. Štimac je mora stvoriti odmah.

O takitici sastavu ipak nije želio reći ni slova. 

"Istrčat će na travnjak većina igrača kao i Bruxellesu. Sada smo u boljoj situaciji, i po spremnosti i po raspoloživosti igrača. Igramo kod kuće, a Hrvatsku nije lako pobijediti kod kuće. No, Belgija je mlada potentna momčad. Dugo ih nije bilo, a mi moramo pokazati da smo Hrvatska i da im pariramo tehničkom kvalitetom. Moramo pokazati da smo opet ona stara Hrvatska koja može odgovoriti tako rastrčanoj ekipi"

S trojicom ili petoricom u obrani?

"Tu sam odluku donio prije nekoliko dana", odgovorio je zagonetno Štimac. 

Jeste li zabrinuti pred utakmicu? 

"Nisam. Brine me samo da momčad bude u top formi"

"Moramo biti mudri i strpljivi. Belgija je u naletu i molim navijače za strpljenje. Ja se osjećam dobro, najbitnije je da sam zdrav za ono što nas čeka", dodao je Modrić o svojoj spremi prije susreta. 

Nakon Štimca, pred novinare je izašao i Marc Wilmots. 

PRATITE PRIPREME ZA UTAKMICU NA INDEXOVOJ TEMI. 

Pročitajte više