Beltran pao na dopingu, poništena pobjeda protiv Pokrajca: To sam i pretpostavljao

Foto: Fight site

IGOR POKRAJAC u prosincu prošle godine doživio je poraz protiv Joeyja Beltrana na UFC-ovoj priredbi u Gold Coastu u Australiji, no ishod tog meča sada je preinačen u 'bez ishoda' nakon što je otkriveno da je njegov protivnik nakon te borbe pao na doping testu! Utvrđeno je kako je Beltran prije meča protiv našeg borca koristio anabolički steroid nandrolone.


No, nije Beltran jedini koji je pao na doping testu. Rousimar Palhares imao je prekomjernu razinu testosterona tijekom svoje borbe protiv Hectora Lombarda. "UFC organizacija ima strogu politiku protiv uporabe sredstava koja poboljšavaju performanse ili bilo kakvih drugih ilegalnih supstanci. Oba borca pristala su na suspenziju u trajanju od devet mjeseci, a kazna se aktivirala retroaktivno od dana borbe te dakle počinje teći od 14. prosinca 2012. godine. Kako bi ponovno mogli nastupiti moraju proći doping test", izvijestili su iz UFC-a.

Podsjetimo, Beltran je Pokrajca pobijedio zahvaljujući relativnoj pametnoj taktici, no očito je imao i pomoć nedozvoljenih supstanci. Da budemo malo ironični, očito pobjeda nije stigla zbog Beltranovog "pomirenja s Bogom", kako je izjavio američki borac nakon meča. "Želim zahvaliti svojoj supruzi i trenerima, cijelom timu i čitavoj obitelji. Moj život je toliko ljepši od kada sam se pomirio s jednim starim prijateljem koji je uvijek bio ovdje, no trebalo mi je vremena da ga pustim u svoj život. Hvala ti Bože, volim te. Ti si uvijek bio u mom kutu", izjavio je Joey sredinom prosinca prošle godine.

Beltran: To je nekakva greška

Joey Beltran reagirao je prilično iznenađeno nakon što su mu javljeni rezultati doping testa...


"Mogu reći bez ikakve sumnje da nisam u sebe injekcijom unio nadrolon. Ispričavam se svojoj obitelji i prijateljima zbog ove sramote koju sam vam nanio. Obećajem da će uskoro cijela priča biti ispričana i poduzet ću sve što je potrebno kako bih otkrio koji je pravi razlog zašto sam bio pozitivan na testu. Možda sam kriv jer sam uzimao određene suplemente ili je neka njihova kombinacija rezultirala pozitivnim testom na nadrolon. Moja ekipa i ja ćemo otkriti istinu. Još jednom bih htio reći da mi je žao i iskreno se ispričavam svim ljudima koji meni nešto znače", napisao je Beltran na svom Twitter profilu.

Pokrajac: Pretpostavljao sam da je Beltran dopingiran


U kratkom intervjuu za Fight Site, Pokrajac je prokomentirao vijesti iz SAD-a.

"Normalno da sam razočaran jer je Beltran u meču protiv mene bio dopingiran. Odmah nakon dvoboja sam svom timu rekao da je nemoguće da je bio toliko snažan i izdržljiv u klinču. Hrvam s puno jačim ljudima i mogu ih skinuti sa sebe, a Beltrana nisam mogao. Bio sam fizički vrhunski spreman i, kao što sam rekao, svom timu sam iznio mišljenje da je Beltran na dopingu. Nisam htio ništa javno govoriti jer bi zvučalo kao izlika. Sada se pokazalo da sam bio u pravu. Ne znam kakva je sada situacija kada su u pitanju tehnikalije, no znam da se dvoboj bilježi s No Contestom", izjavio je Pokrajac za Fight Site.

"Smatram da bi kazne ipak trebale biti rigoroznije. Radi se o 'main stream' sportu. No, moram napomenuti da UFC zaista vodi mnogo brige o ovom pitanju. Imaju nezavisne laboratorije koji se brinu o testovima što je visok standard u odnosu na neke druge sportove gdje toga nema. Mi zaista imamo rigorozne doping kontrole. Smatram da većina boraca ne uzima doping, a mnogo njih padne i iz vlastitog neznanja i vjerovanja nekim drugim ljudima koji im obećavaju brda i doline. Slično je u primjeru Beltrana koji je uzeo Nandrolon. Taj steroid ostaje u tijelu jako dugo pa vjerujem da niti sam nije znao što točno uzima", zaključuje Pokrajac.
 

Pročitajte više