Bendo izgubio pojas, Barnett sredio Mira u dvije minute!

Foto: Fight site

UFC 164 donio nam je ipak jedno prilično veliko iznenađenje u Milwaukeeju. Uvijek je šok kad aktualni prvak izgubi titulu prvaka, pogotovo kad ju je već nekoliko puta ranije uspješno branio.

Pokazalo se da Benson Henderson ipak ne može protiv Anthonyja Pettisa, a ovog puta publika nije ni stigla vidjeti neki novi "showtime kick" s obzirom na to da je sve već bilo gotovo krajem prve runde. Pettis je ubilježio novu pobjedu nad Hendersonom polugom na ruci, a sudac je prekinuo borbu zbog "verbalnog submissiona", odnosno Bendo se zaderao te je sudac reagirao. Anthony je polugu napravio iz relativno teške situacije kad se našao na leđima, a nedugo nakon meča otkriveno je kako je tom prilikom ruka dotadašnjeg prvaka vjerojatno teže ozlijeđena.

Malo tko je očekivao da će meč za titulu prvaka biti tako brzo gotovo, pa su već krenule glasine kako bi moglo doći do novog revanša, ali treba spomenuti kako u međusobnim okršajima Pettis sad vodi već 2:0 kad se uzme u obzir da su se borili i prije par godina u WEC-u također za pojas. Josh Barnett bio je posljednjih tjedana prilično jak na jeziku, napadao je sve žive, mnoge je čak i nasmijao izjavom da je on već skoro 11 godina zapravo prvak UFC-a u teškoj kategoriji, a da onaj pojas Caina Velasqueza nije pravi i nema nikakvu vrijednost. No, da je zaslužio povratak u oktogon potvrdio je vrlo brzo i svojim nastupom

Barnett je nekadašnjeg UFC-ovog prvaka sjajno pogodio koljenom i Frank više nije bio u stanju nastaviti borbu, tako da je sudac odlučio prekinuti meč vrlo rano, nepune dvije minute nakon početka. Spomenimo i kako je Mendes slavio tehničkim nokautom početkom treće runde protiv Claya Guide, a na jednak način slavio je i teškaš Ben Rothwell protiv Brandona Vere. UFC debitant Nikita "Al Capone" Krylov izgubio je također tehničkim nokautom u trećoj rundi od Soe Paleleija.

UFC 164:

Anthony Pettis def. Benson Henderson - Submission (poluga na ruci, R1 4:31)
Josh Barnett def. Frank Mir - TKO (R1 1:56)
Chad Mendes def. Clay Guida - TKO (R3 0:30)
Ben Rothwell def. Brandon Vera - TKO (R3 1:54)
Dustin Poirier def. Erik Koch - jednoglasna sudačka odluka

Gleison Tibau def. Jamie Varner - podijeljena sudačka odluka
Tim Elliott def. Louis Gaudinot - jednoglasna sudačka odluka
Hyun Gyu Lim def. Pascal Krauss - TKO (R1 3:58)
Chico Camus def. Kyung Ho Kang - jednoglasna sudačka odluka

Soa Palelei def. Nikita Krylov - TKO (R3 1:34)
Al Iaquinta def. Ryan Couture - jednoglasna sudačka odluka
Magnus Cedenblad def. Jared Hamman - Submission (giljotina, R1 0:57)

Pročitajte više