Benfica napada u strahu od Chelseajevih kontri: Bit će malo golova

INDEX i BetPlace.net svaki dan vam donose analize i prognoze klađenja i sve korake za sigurnu okladu.

SUDAR Benfice i Chelsea spada u atraktivnije parove četvrtfinala Lige prvaka budući da oba trenera gaje nadu u polufinale što bi trebalo donijeti zanimljive dvoboje. Benfica uživa u vrlo dobroj sezoni, a na Luzu su u 20 odigranih ogleda ove sezone remizirali tek s Manchester Unitedom i Baselom, dok su jedini poraz doživjeli nedavno u velikom ligaškom derbiju protiv Porta. Momčad Jorge Jesusa imala je manju rezultatsku krizu pred mjesec dana, no u posljednje vrijeme ponovno nižu pobjede. U prvenstvu su remijem protiv Olhanensea malo usporili svoje šampionske ambicije, no u klubu iz Lisabona ipak svi u glavi imaju samo oglede s Chelsea. Što se izostanaka tiče, Jorge Jesus ne računa na duže odsutnog braniča Garaya koji se ipak nije uspio oporaviti od ozlijede na vrijeme iako je liječnički tim Benfice govorio da bi to možda moglo biti i moguće. Problema je imao i mladi napadač Yannick Djalo, no on je počeo normalno trenirati. Upitno je hoće li on biti i na klupi budući da uz nezaobilaznog Cardoza za poziciju povučenog napadača konkuriraju mladi Španjolci Nolito i Rodrigo, te novopečeni portugalski reprezentativac Nelson Oliveira.

Portugalac Villas-Boas više nije trener Chelsea, što možda i nije prednost za Engleze u ovom susretu budući da je lani vodeći Porto bio bolji od Benfice u svim natjecanjima u kojima su igrali. On je smijenjen nedugo nakon debakla u prvom susretu osmine finala Lige prvaka protiv Napolija, a zamjena Di Matteo se odlično snašla na klupi. Di Matteo se bori za dugoročniji ugovor, a za sada mu solidno ide budući da je momčad pod njegovim vodstvom izbacila Napoli, te se i dalje drži u utrci za četvrtim ligaškim mjestom koje nudi mogućnost nastupa u Ligi prvaka i sljedeće sezone. Proteklog je tjedna Chelsea izgubio od Manchester Citya iako su vodili, a protiv Tottenhama su remizirali iako je Mata pogodio vratnicu iz jednog odlično izvedenog slobodnjaka. Di Matteo želi dobar rezultat iz Portugala, no njegova se momčad ove sezone nije proslavila na gostovanjima. Na posljednjih su pet gostovanja poraženi ča četiri puta, a pobjedili su tek niželigaša Birminghama u FA kupu. Što se izostanaka tiče, Di Matteo ponovno može računati na Portugalca Raula Meirelesa koji je odradio suspenziju, no upitno je hoće li igrati u početnom sastavu budući da ostali klupski veznjaci nemaju problema s ozlijedama. Najveći problem za goste predstavlja upitnik kraj nastupa njihovog heroja iz uzvrata protiv Napolija, Branislava Ivanovića koji je zbog ozlijede propustio ogled s Tottenhamom. Vrlo je vjerojatno da će Ivanovića u ovom susretu zamijeniti Bosingwa. Zanimljivo je da će dva igrača Chelsea igrati protiv svoje bivše momčadi, branič David Luis, te veznjak Ramires.

BetPlace.net preporučuje:

Chelsea u Ligi prvaka ne zna za gostujuću pobjedu u posljednjih pet susreta, no za njih je dobro što gotovo redovito zabiju barem jedan gol na gostovanjima Lige prvaka. Nakon 2009 i 0-0 na Nou Campu s Barcelonom, u sljedećih 13 gostovanja nisu zabili tek 2010. na Velodromeu kod Olympique Marseillea. Benfica je pak u Ligi prvaka odlična na svom Luzu i na posljednjih 15 domaćih susreta Lige prvaka poraženi su tek minimalno od Shaktara i Schalkea, dok su zabilježili velikih 10 pobjeda. Benfica će htjeti ostvariti čim bolji rezultat pred svojim navijačima, no vjerujemo da neće igrati pretjerano otvoreno jer bi to igrači Chelsea mogli kazniti. Vjerujemo da ne bi smjela biti postignuta tri ili više pogotka.

Pročitajte više