Benko postaje slobodan igrač: "Ne vraćam se u Kinu, nisam dobio plaću za tri mjeseca"

Foto: Screenshot; Youtube

LEON BENKO shvatio je kako je njegov transfer u Kinu bio jedan veliki promašaj. Pa čak i financijski. Od šest mjeseci koliko je igrao u kineskom Dalian Aerbinu, dobio je plaću za samo tri mjeseca. S obzirom da mu Kinezi nisu ništa uplatili na račun već 90 dana, Benko je postao slobodan igrač.

"Nemam nikakvih obveza prema Dalian Aerbinu. FIFA-ini propisi kažu da je igrač slobodan ako ne dobije plaću 90 dana", prenosi u utorak Benkove riječi kineska novinska agencija Xinhua.

"Nisam dobio plaću 90 dana i mogu potpisati ugovor s bilo kojim klubom", dodao je.

"Ne vraćam se u Kinu. Čekam FIFA-inu odluku. Očekujem da će biti donesena krajem rujna i onda ću moći govoriti o detaljima svoga slučaja i o svemu što sam prošao", rekao je hrvatski nogometaš.

Benko se u veljači pridružio kineskom klubu, za koji je zabio samo jedan gol u devet utakmica, ali od svibnja nije upisao niti jednu minutu na terenu. Dalian Aerbin, koji je prošle godine bio peti u kineskome prvenstvu, trenutačno je na 14. mjestu od ukupno 16 klubova koliko broji kineska prva liga. A u trenutku kada je odlazio iz Rijeke bio je u vrhu HNL-a, najbolji strijelac prvenstva i imao je pozivnicu Nike Kovača s kojom je mogao izboriti nastup na SP-u.

Pročitajte više