Benteke u sudačkoj nadoknadi srušio WBA za prvu pobjedu Aston Ville nakon tri mjeseca

Foto: Guliver Images/Getty Images

UZBUDLJIVA utakmica odigrana je na Villa Parku gdje je Aston Villa pobijedila West Bromwich Albion 2:1. Domaćin je ovom pobjedom prekinuo neugodan niz od sedam uzastopnih poraza, a sve zahvaljujući Christianu Bentekeu koji je uspješno realizirao jedanaesterac u posljednjim sekundama utakmice.

Posljednji put Villa je slavila prije tri mjeseca pobijedivši Leicester City, a potom je nanizala 12 susreta bez pobjede osvojivši samo tri boda. Ujedno je prekinula niz od sedam uzastopnih poraza što je najgora serija kluba iz Birminghama u posljednje 52 godine.

Villa je povela golom Gabriela Agbonlahora u 22. minuti, a u 66. minuti je izjednačio Saido Berahino. Kada se već činilo kako će susret završiti bez pobjednika, Ben Foster je neopreznom reakcijom u četvrtoj minuti sudačke nadoknade skrivio kazneni udarac kojeg je realizirao Christian Benteke.

Pobjedu je ostvario i Southampton koji je golom Sadia Manea u 83. minuti slomio Crystal Palace.

Hull City i Sunderland su odigrali 1-1. Domaćin je poveo golom Damea N'Doyea (15), a izjednačio je Jack Rodwell (77). Nikica Jelavić je za Hull igrao do 73. minute.

Preostalih sedam susreta je u srijedu.

REZULTATI:

Aston Villa - WBA 2-1 (Agbonlahor 22, Benteke 90+4-11m / Berahino 66)

Southampton - Crystal Palace 1-0 (Mane 83)

Hull City - Sunderland 1-1 (N'Doye 15 / Rodwell 77)

 

Standings provided by

Pročitajte više