Beusan: Stvorena je kritična masa, Blatter i Platini moraju uvesti tehnologiju

ZAVJERA sudaca protiv malih zemalja, te čuvanje velikih i dalje je top tema Europskog prvenstva u Ukrajini i Poljskoj. Neke reprezentacije su već zbog toga morale napustiti turnir, a Stark, Kasai i još dvojica su također već u svojim domovima i pitanje je kad će se pojaviti na velikoj sceni.

Mateo Beusan, s vidom kao sokol, za Media servis tvrdi da je moguće da se velike štiti ali da za to baš nema neke argumentacije.

"Bi li netko učinio svjesnu grešku ako za svaku utakmicu Lige prvaka dobije 5.250 eura, a za, recimo, Bundesligu 4 tisuće eura. On je četvrti sudac svijeta i kandidat za SP u Brazilu. I da on učini takvu grešku, za što? Na drugoj utakmici neka učini grešku njegov dosje ide iz prve ladice u drugu i tako dalje", kaže Beusan dodajući da je jedina novina koju treba uvesti video-tehnologija na gol-crti.

"Zgoditak je završetak nečega, nešto najljepše, zbog toga se igra nogomet. Mora se to postaviti i to je najmanji problem. Ako čak i četvrti sudac ima monitor, on to može glavnom javiti", pojašnjava Beusan.

Ako problema nema, pa gdje je onda problem.

"Tu su i veliki interesi. FIFA ima jedno, UEFA ima drugo. Blatter jaka osoba, Platini vrlo jaka osoba. Kad se oni dogovore, to ide i to će moći ići samo na ekskluzivna natjecanja i možda lige petice jer ta tehnologija nije jeftina", istaknuo je Beusan.

Nogometne asocijacije su vrlo konzervativne s vrlo jakim lobijima i postoji samo je jedan način da se sve to ubrza.

"Tamo imate četvoricu starosjedioca koji kažu 'fuck you, mi ćemo po svom'. Kad se ova dvojica važnih osoba dogovore , onda će to krenuti, a mislim da je stvorena kritična masa, da ćemo od iduće sezone to gledati", zaključuje Beusan.

Što tiče prekršaja poput onih na Ćorluki i Mandžukiću, preostaje tek da vjerujemo u poštenje djelitelja pravde, jer će on na travnjaku uvijek reći: vjerujete meni, a ne svojim očima.

Pročitajte više