Bez Benka ni u Ludbreg: Rijeka preokretom do četvrtfinala Kupa

Foto: Screenshot

RIJEKA je preokretom stigla do 3:1 pobjede nad Podravinom i prošla u četvrtfinale Hrvatskog kupa.

Rijeka je kolo ranije zamijenila domaćinstvo sa Zmajem iz Blata te ga na Kantridi napunila s 11 golova. Ovaj put gostovanje nisu mogli izbjeći i u Ludbregu ih je dočekao motivirani trećeligaš. Igračima Matjaža Keka ovo je bila treća utakmica u manje od tjedan dana, nakon poraza u Lyonu u Europa ligi te pobjede u prvenstvu protiv Osijeka proteklog vikenda.

Nakon poluvremena bez golova u 59. minuti domaćin je šokirao europsku Rijeku, oslabljenu neigranjem nekoliko prvotimaca. Nakon dobre reakcije i obrane vratara Vargića, odbijanac je pokupio Denis Bochl i sa dvadesetak metara poslao loptu u mrežu za 1:0. Samo osam minuta kasnije Rijeka je izjednačila. Krstanović je glavom spustio loptu Alispahiću koji je sa 15 metara pogodio za 1:1.

U 73. minuti Rijeka je povela. Kek je uveo Leona Benka s klupe, a on je zabio za preokret na 1:2. U 88. minuti Anas Sharbini izmijenio je dodavanje s Benkom na ulasku u kazneni prostor, Rijekin veznjak je srušen i sudac je pokazao na bijelu točku. Sharbini je iz penala zabio za 1:3.

Kek: Sebi smo zagorčali život

Trener Rijeke Matjaž Kek nakon utakmice je rekao: "Znali smo da utakmica neće biti jednostavna. Sebi smo zagorčali život, ali presudila je kvaliteta. Namjerno sam dao šansu igračima koji su manje igrali ove sezone. Idemo dalje, za četiri dana je derbi u Splitu. Nama je prvenstvo najvažnije".

I na ovom naizgled lakom gostovanju morao je posegnuti za Leonom Benkom, koji je ušao s klupe i donio preokret.

"Kako da ne budem zadovoljan s igračem koji zabija svaku utakmicu. Ali ne igra od sam, netko i njemu treba dodati loptu. On je naš stožerni igrač, ali ja sam zadovoljan kako ekipa izgleda", dodao je Kek.

NK Podravina - NK Rijeka 1:3

NK Podravina: Dreven - Pomper, Holi, Malec, Sabol,  - Kukec, Jagec, - Valjak (cap), Mumlek, -  Kosec, Milas (od 23' Bochl) 

HNK Rijeka: Vargić - Boras, Mitrović, Datković(cap), Škarabot - Pokrivač, Brezovec - Ajayi, Alispahić, Jugović - Krstanović

Pročitajte više