Bez pobjednika u derbiju Svetog Duje: Hajduk zbog greške obrane i četvrto kolo zaredom bez pobjede

Foto: Hina

U DERBIJU Sv. Duje, pred tri tisuće gledatelja na Parku Mladeži, Split i Hajduk remizirali su 1:1. Bijeli su poveli golom Antona Maglice, a konačni rezultat postavio je kapetan Crvenih Nino Galović. Bila je to sadržajna i zanimljiva utakmica, međutim nakon burnih europskih avantura, bio je očigledan nedostatak naboja kako na travnjaku tako i na tribinama, koje je ovaj put Torcida lijepo popunila.
 
Milić nakon pobune zaigrao na stoperu
 
Što zbog viroze kojoj je podlegla nekolicina igrača, ali i izričitih uputa Nadzornog odbora Tudoru, kako u nastavku sezone mora više forsirati domaće talente, Hajduk je na Parku Mladeži zaigrao u vrlo šarenoj postavi. Stoperski par Milović - Maloča, zamijenio je onaj Milić - Nižić, a indikativno je kako je Antonio prekomandiran s lijevog beka svega nekoliko dana nakon što je na očevu sugestiju odbio produžiti ugovor.
 
Limitirani Jozinović tako se vratio na lijevu stranu, dok su sredinu terena pokrili Caktaš i Tino Sušić. Desno krilo pripalo je Kouassiju, lijevo Gotalu, dok je Mezga zaigrao kao "šetač" i potpora najisturenijem Maglici.
 
Čvrsti i pametni Crveni, "curilo" po lijevoj strani obrane Hajduka
 
Nije to loše izgledalo u ofenzivnom smislu, međutim upravo je strašno "curilo" na lijevoj strani, gdje je dar-mar cijelu utakmicu radio Dražen Bagarić, nedvojbeno najbolji pojedinac Matićeve momčadi. Stasiti nogometaš isprovocirao je čak tri žuta kartona Bijelih. 
 
Split se pak opet predstavio kao čvrsta i pametna momčad, koja zna što hoće i kako do toga doći, iako ovosezonski prvenstveni rezultati baš i ne govore u prilog toj tezi. Crveni su nakon devet kola sedma momčad HNL-a sa svega dvije pobjede, odnosno deset bodova. S druge strane Hajduk se remijem na Parku Mladeži izjednačio s Zagrebom na trećem mjestu ljestvice. Bijeli su skupili svega 12 bodova, a u slučaju pobjede Modrih protiv Rijeke zaostajat će ogromnih 13 bodova.
 
Ne nazire se kraj krizi Hajduka, Kup je prilika za pobjedu
 
Nema sumnje da se mladi strateg Splićana nalazi u vrlo teškoj situaciji. Hajduk je nakon ispadanja iz Europe upisao četiri susreta bez pobjede. Poraženi su Bijeli od Osijeka i Dinama, a u posljednja dva susreta dvaput su remizirali s Zagrebom i Splitom. Uistinu se ne vidi kraj krizi, a slijedi opasan ispit u hrvatskom Kupu. Ukoliko eventualnom nesmotrenošću ispadnu i iz tog natjecanja, Tudora će teško tko spasiti.
 
Sastavi:
 
Split: Vuković, Ibriks, Galović, Vrgoč, Rugašević, Vidović, Rog (od 77. Vojnović), Bagarić, Glavina (od 68. Kvesić), Bilić (od 58. Roce), Cikalleshi
 
Hajduk: Kalinić, Vršajević, Nižić, Milić, Jozinović, Mezga, Caktaš, Sušić (od 81. Milevskij), Kouassi, Maglica, Gotal (od 64. Vlašić)

 

Pročitajte više