"Bezgrešnom" Brozoviću pljesak Meazze u pobjedi Intera

Foto: Getty Images,Twitter

INTEROVI igrači osigurali su mir svom treneru Robertu Manciniju, uslijed rezultatske krize razbili su Palermo 3:0 u 22. kolu Serie A. Inter nije pobijedio Palermo još od 2012. godine, a sinoć je to napravio na krilima Icardija te uz vrlo dobru igru Marcela Brozovića. Mateo Kovačić u igru je ušao u u posljednjih šest minuta umjesto nove zvijezde, Shaqirija. Mancini je izmiješao vezni red, pa je na klupi ostao i Kuzmanović. Mato Jajalo za goste igrao do 66. minute.

"Eppur si muove", naslov je kojim je izvještaj naslovila talijanska Gazetta. Igru Brozovića, novog Mancinijevog veznjaka, prokomentirali su talijanski novinari - bezgrešnom. Hrvatski reprezentativac i bivši Dinamovac zaradio je i pljesak Meazze nakon sjajnog centaršuta Palaciju za zicer, koji je ovaj ipak promašio. Odličnu je šansu namjetio i Icardiju na samom kraju susureta, no tu situaciju Argentinac ipak nije pretvorio u svoj hat trick nakon pokušaja driblinga.  
 
"S loptom nije napravio nijedan krivi potez. Sve što je morao, uradio je kako treba", komentar je Gazzette na igru Brozovića.

Golove za milanski sastav zabili su Fredy Guarin krasnim udarcem glavom nakon kornera u 16. minuti te Icardi u 65. i 89. minuti.

U ranije odigranom susretu Roma je na gostovanju pobijedila Cagliari 2:1 i opet ima sedam boda zaostatka za liderom Juventusom. Golove za rimski sastav zabili su Adem Ljajić (37) i Leandro Paredes (85), dok je strijelac za domaćine bio Paul Jose Mpoku (90+5). Duje Čop igrao je za Cagliari do 84. minute.

Pobjedu je ostvarila i Fiorentina koja je u sjajnom dvoboju porazila Atalantu 3:2, a pobjednički pogodak postigao je Manuel Pasqual u 89 minuti. Gosti su vodili 1:0, a sedam minuta prije kraja susreta su izjednačili na 2:2, no ipak su ispustili bodove. Strijelci za 'viole' bili su i Jose Basanta (18) i Alessandro Diamanti (76), dok su golove za goste zabili Davide Zappacosta (9) i Richmond Boakye (83). Milan Badelj je za Fiorentinu odigrao cijeli susret.

Napoli je slavio protiv Udinesea 3:1. Strijelci za domaći sastav bili su Dries Mertens (8), Manolo Gabbiadini (21) i Cyril Thereau (59-ag), dok je za goste zabio Thereau (27). Ivan Strinić nije nastupio za Napoli, dok je Stipe Perica odigrao posljednjih 12 minuta za goste. Igor Bubnjić nije nastupio za momčad iz Udina.

Sampdoria i Sassuolo su odigrali bez pobjednika 1:1, a oba gola pala su u prvih devet minuta utakmice. Gosti su poveli golom Francesca Acerbija na asistenciju Šime Vrsaljka, a izjednačio je Eder sedam minuta kasnije. Nažalost, Vrsaljko se u 14. minuti ozlijedio i morao je napustiti teren. Karlo Lulić nije nastupio za Sampu.

Na ljestvici vodi Juventus (53) ispred Rome (46), Napolija (42), Fiorentine (35) i Sampdorije (35).


 

Standings provided by

Pročitajte više