Bilić: Balotelli je luđak, ali imamo i mi par takvih

SLAVEN BILIĆ bio je odlično raspoložen pred novinarima dan uoči velikog dvoboja protiv Azzurra.

"Jasno da smo mi zadovoljni našom igrom protiv Irske i to ne samo rezultatom. Naravno, kao i na svakoj utakmici bilo je i stvari s kojima smo manje zadovoljni, ali ovaj put nije ih bilo puno. Greške smo analizirali i pokušati ćemo ih ispraviti protiv Italije", rekao je Bilić u uvodu.

"Talijani imaju sjajan vez red, mogu nam stvoriti velike probleme"

Sastav opet nije htio reći..

"Ponovio sam stotinu puta već da je moj princip ne otkrivati momčad do posljednjeg trenutka. Večeras ćemo imati trening, a tek nakon njega mogu razmišljati o konačnom sastavu."

"Talijani imaju sjajan vezni red, nisu sjajni kao Španjolci, ali sve su to izvrsni i kvalitetni igrači koji nam mogu stvoriliti velike probleme. Jako je važno da budemo kompaktni i da zaustavimo njihovu pas igru", istaknuo je.

Pitali su Bilića potom zašto nosi kapu za vrijeme utakmica, radi li se o kakvom praznovjerju..

"Zaista sam sretan što vodim ove mladiće, pune nacionalnog naboja"

"Ma nema veze s tim. Jednostavno ne volim da mi kisne čelo, a hoću li je nositi protiv Italije reći će vremenska prognoza", istaknuo je.

Potom je progovorio o velikoj međusobnoj povezanosti njegovih nogometaša...

"Zaista imam sreće što vodim mladiće koji osim golemog nacionalnog naboja imaju i sjajnu međusobnu povezanost. Prava su klapa, odlično se slažu van terena i ma gdje bili po Europi u dnevnom su kontaktu. To je sjajna stvar i jedan od razloga našeg uspjeha", napomenuo je trener hrvatski.

"Za pobjedu nam treba najveća pobjeda u povijesti ove generacije"

Ako je Irska zahtijevala veliku partiju, onda Italija zahtjeva najveću...

"Protiv Irske sam rekao da nam treba velika partija ako želimo pobijediti, a to smo i napravili. A ako nam je za njih trebala velika, onda nam za Italiju treba najveća partija u povijesti ove generacije. Bit će teško, htjet ćemo dominirati utakmicom, ali nam to sigurno neće poći za rukom, međutim neće ni Talijanima. Gledajući svoje igrače i što su prošli posljednje četiri godine, gledajući ih kako su sazrijevali, ali i gledajući ih protiv Irske, na treninzima i za ručkom, duboko sam uvjeren kako mogu slaviti i osigurati plasman u četvrtfinale".

Talijanski novinari pitali su ga što misli o Balotelliju...

"Neki ga smatraju genijalcem, a neki luđakom. Ali kao što je poznato, svijet je nedovršeni krug. Na jednom su kraju genijalci, linija se spušta pa opet diže, a na drugom su kraju luđaci. Nominalno luđaci su najbliži genijalcima i to samo po sebi ništa nije strašno. Imamo i mi par takvih", našalio se Bilić.

Pročitajte više