Bilić: Nema panike, optimizam mi nije ni malo splasnuo

SLAVEN BILIĆ obratio se javnosti posljednji put prije odlaska na Europsko prvenstvo. Bilić ima itekakvih razloga za brigu nakon katastrofalne posljednje provjere protiv Norveške, a o svemu je pričao na presici na kojoj je bio i kapetan Darijo Srna. Reprezentacija će popodne odraditi trening na Maksimiru, prespavati u Zagrebu, a sutra ujutro putuje u Poljsku.

Prvo pitanje za izbornika bilo je o zdravstvenom stanju Ivice Olića koji je otišao na pregled u  Njemačku.

"Olić čeka pregled kod liječnika nakon čega ćemo znati o čemu se radi. Ne znamo je li riječ o grču ili o ozljedi", rekao je Bilić o ozljedi Olića.

Hoće li zvati Kalinića ako ne bude Olić spreman?

"Nadamo se da će biti spreman, ali moramo biti spremni i na drugačiji ishod. I Englezi su imali takvih problema."

Ostatak reprezentacije?

"Nakon Osla i Luke s prehladom i Ćorluke s lakšom ozljedom je sve bilo OK. Njih dvojici je bolje, a svi su zdravi i spremni."

Ostaje li Bilić pri početnom sastavu kojeg je nedavno izdiktirao?

"Utakmica s Norveškom nije ništa poremetila. Tih 90 minuta neće srušiti sve dobro. Igrali smo protiv angažirane ekipe."

"Nema panike, evo i kapetan je tu. Euro počinje danas, a ne protiv Irske. Planirano je da igračima osam dana prije utakmice fali svježine. To je zadnja provjera, a to se događa svim reprezentacijama i igrači se ne žele ozlijediti. Moj optimizam nije ni malo splasnuo. S jedne strane je to razumljivo iako nam nije drago."

Koji rezultat mu odgovara iz utakmice Španjolska - Italija?

"Na taj način ne razmišljam. Koncentrirani smo na Irsku."

Brine li ga nedostatak euforije?

"Živim u Hrvatskoj, ne čitam medije, ali me informiraju. Nisam očekivao da će to biti kao uoči Austrije. Ali, jednak me broj ljudi pitao na ulaznice i zvao na telefon. Tako da ne primjećujem nedostatak euforije."

Trapattoni je objavio početni sastav protiv Hrvatske.

"Nisam ga vidio. On zadnje dvije godine koristi 12-13 igrača. Ne očekujem neke velike pretumbacije."

Hoće li se afera oko namještanja odraziti na Talijane?

"Prije četiri godine im se dogodilo slično pa su Lippi i igrači to okrenuli i napravili pozitivni šok. Rezultati pokazuju da se odrazilo, ali mislim da će Prandelli, kojeg izuzetno cijenim, uspjeti napraviti da se taj problem ne osjeti."

Protiv Norveške smo primili gol iz prekida, a to je najjače oružje Irske.

"U prekidima djelujemo dosta dobro. U drugom poluvremenu imate pet ili šest zamjena, ali je teško na prijateljskoj utakmici zadržati balans tko će koga čuvati."

Srna: Nekad se ne mogu kontrolirati

Ni Srnu ne brine loša predstava protiv Norveške.

"Šef je većinu rekao. Najbolji pokazatelj će biti utakmica protiv Irske. Treniramo i radimo dobro i uvjeren sam da ćemo protiv Irske pokazati pravo lice i učiniti svakog čovjeka u Hrvatskoj i izvan Hrvatske sretnim", rekao je Srna.

Hoće li im Bilić zabraniti društvene mreže?

"Mislim da to izbornik ne može zabraniti. Mislim da nas puno nema ni Facebook ni Twitter, a šef nam nije ništa zabranio."

Ukrajinske aktivistice?

"Živim u gradu u kojemu se priča samo o nogometu tako da nemam komentara."

Srna često vrši pritisak na suce kako bi protivnicima pokazali žuti karton.

"Nekad dođem u situaciju da se ne mogu kontrolirati. Reagirat ću kako bude u tom trenutku. Ne želim ostaviti momčad na cjedilu, ali me emocije ponesu."

Pročitajte više