Bilić: Talijani mogu biti mirni, nećemo igrati na 2:2

SLAVEN BILIĆ pokušao je umiriti sve Talijane koji se boje da će Hrvatska i Španjolska odigrati 2:2 i izbaciti Azzure s Eura. Hrvatski izbornik tvrdi da se osjeća glupo dok objašnjava da neće dogovoriti utakmicu jer zna kako igrati protiv Španjolaca.

"Oni su jedna od najboljih momčadi na svijetu. Osvojili su prošlo Svjetsko prvenstvo i Euro. Ovdje su pokazali dva lica. U njihovoj utakmici s Italijom smo naučili neke stvari. Igrat ćemo slično kao Talijani, moramo trčati i imati posjed lopte. Nije lako igrati protiv njih."

"Igramo protiv najbolje momčadi i to je utakmica ove generacije. Bit će jako teško, ali moramo biti kompaktni, čvrsti i pokušati zadržati loptu. Sve se tijekom utakmice može promijeniti, ali moramo znati što želimo. Igrači su pokazali da su jako dobri na ovom turniru. Ne gubimo puno utakmica, u tome smo uz bok Španjolskoj i Italiji."

"U proteklih sedam godina smo u top 10 najboljih momčadi. Jako smo cijenjeni. Sjećam se naše prve utakmice, bila je to prijateljska sa Španjolskom prije SP-a 1998. u Valenciji. I dobili smo ih što je izazvalo uspjeh medija. 2002. smo svladali Italiju u Japanu. Nisam subjektivan. Ovo je nova generacija koja ima nešto na terenu i izvan njega, njihova energija je fantastična i spremni su za nešto veliko."

Nakon Eura odlazi u Lokomotiv.

"Miran sam, to nema utjecaj na mene. Potpisao sam ugovor prije turnira, imam otvoren odnos s igračima i mislim da to nema negativne konotacije", rekao je Bilić.

"Moramo zaustaviti navijače koji rade nerede"


Uefa bi mogla u kvalifikacijama za SP oduzeti šest bodova zbog incidenata navijača.

"Govorim u svoje ime. Razgovarali smo o tome s igračima. To je veliki problem u Europi i svijetu. Jako sam razočaran time kao čovjek i sportaš koji dolazi iz otvorene zemlje u kojoj je svatko dobrodošao. Ne volim takve navijače ni moji igrači ih ne vole. Nismo takva zemlja i moramo zaustaviti tu šačicu navijača."

Talijanski novinari ponovo su Bilića pitali o mogućoj "kuhinji" Španjolske i Hrvatske?

"Mi smo sportaši i roditelji i dolazimo iz katoličke zemlje. Ne razmišljamo o tome. Glupo se osjećam kad moram govoriti o tome. Cijela Italija i Europa može biti mirna što se tiče toga. Mislim da govorim i u ime Španjolaca. Nemamo dio mozga za takve stvari. Neka se Talijani ne boje."

Hoće li Bilić igrati s dva napadač? Je li Jelavić spreman?

"Jelavić je spreman, propustio je jučerašnji trening zbog prehladice. Sad je sve u redu. Bit će zdrav za utakmicu. Imamo nekoliko opcija. Vjerojatno ćemo trebati više igrača i iskoristiti zamjene. Protivnik je težak. Nećemo igrati u samo jednom sistemu, ali o tome još razmišljam."

Srna: Uvijek dajemo sve os sebe za reprezentaciju


Darijo Srna pokušao je objasniti zašto Hrvati, za razliku od nekih drugih reprezentacija, uvijek daju sve od sebe za nacionalnu selekciju.

"Čak i Messi ne igra uvijek za Argentinu kao što igra za Barcelonu. A mi igramo bolje za reprezentaciju nego za klubove. Hrvatska je jako mala zemlja, borimo se do kraja i to je naš cilj. Ne smo u nogometu nego i u svakom sportu. Zato smo uvijek u vrhu", rekao je Srna pa najavio utakmicu sa Španjolcima.

"Spremni smo ostvariti veliki rezultat. Nemamo kompleksa niti se bojimo. Pokazali smo protiv Italije da možemo i cijelom svijetu ćemo pokazati da možemo to ponoviti."

Mandžukić: Ne zanima me što Balotelli radi izvan terena

Mario Mandžukić tvrdi da mu jako godi interes velikih klubova koji se zanimaju za njega nakon što je na Euru zabio tri gola.

"Slažem se sa Srnom. Svi smo spremni, ovo je velika utakmica za nas. Znamo što možemo očekivati. Španjolska je jako dobra, ali dat ćemo sve od sebe i vidjeti što će biti. Nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat."

Može li se Mandžukića usporediti s Balotellijem, zanimalo je jednog brazilskog novinara.

"Mario je luđi", našalio se Srna nakon čega je Mandžukić nastavio: "Balotelli je odličan igrač, a ovo što se priča me ne zanima. On je dobar igrač i ima veliku budućnost. Drago mi je da me uspoređujete s njim i to mi je lijepo čuti."

Pročitajte više