Bilić predstavlja Ćorluku čim stigne u Moskvu?

VEDRAN ĆORLUKA na korak je do prelaska u moskovski Lokomotiv. Službene potvrde još nema, u ruskom klubu šute, novi trener Slaven Bilić na "odmoru" je do ponedjeljka, a Ćorlukin menadžer Nikky Vuksan ne želi ništa komentirati.

Čim je Slaven Bilić objavio kako nakon Europskog prvenstva odlazi u Lokomotiv, počela su nagađanja o tome koga će od igrača povesti sa sobom. Vedran Ćorluka, koji je već neko vrijeme tražio način kako napustiti Tottenham, spominjao se kao najveći kandidat za prvo Bilićevo pojačanje, a transfer je sada vrlo blizu realizacije. Vrijednost transfera procjenjuje se na oko 7 milijuna eura.

"Ne mogu komentirati taj slučaj", rekao nam je Ćorlukin menadžer Nikky Vuksan.

Osim Rusa, za Ćorluku su ozbiljno zagrizli u Fenerbahčeu, koji slaže snažnu momčad za Ligu prvaka u novoj sezoni, a pratili su ga Bracelona, Juventus i Roma.

Sada već bivši hrvatski izbornik Bilić u Moskvi će biti predstavljen u ponedjeljak, a uz njega bi se mogao pojaviti i Ćorluka.

Lokomotiv na desnom beku ima povremenog ruskog reprezentativca Romana Širokova, koji je Euro propustio zbog trovanja hranom. Osim njega, tu je i 28-godišnji Eščenko, a u sredini, gdje Ćorluka više voli ordinirati, su iskusni Slovak Jan Durica i Portugalac Manuel da Costa, pa se očekuje da hrvatski branič bez problema odmah upadne u prvu jedanaestoricu. U ruskoj momčadi već igra bivši Ćorlukin suigrač Roman Pavljučenko zbog kojeg su Tottenham i Lokomotiv još prošle zime uspostavili dobre poslovne odnose.

Bilić vreba Pletikosu i Kalinića?

Ruski mediji tvrde da je Lokomotiv spremio i ponudu za Stipu Pletikosu, prema Bilićevim željama, ali vjeruje se da se Rostov neće odreći svog prvog vratara ovog ljeta. Također, spominje se i moguća ponuda za Nikolu Kalinića kojeg je Bilić poveo na Euro nakon ispadanja Ivice Olića, no problem će biti visoka potraživanja Dnjipra koji s Kalinićem ima ugovor na još dvije godine.

Aktualan je i dolazak Marija Mandžukića, no realnije je da će trenutno najpoželjniji hrvatski napadač odabrati "zapadniju" destinaciju.

Bilić će debitirati na klupi Lokomotiva u prijateljskoj utakmici 4. srpnja u Ljudskom vrtu protiv Maribora. Nekoliko dana kasnije igrat će s beogradskim Partizanom, a 13. srpnja s Istrom 1961.

Pročitajte više