Bilić razbio Partizan u Beogradu, golčina Lamele "rabonom"

Foto: Getty Images / Guliver image, Twitter 

IZA NAS je večer akcije u Europa ligi. U 3. kolu na Kantridi je Rijeka svladala Feyenoord, Dinamo je potopljen kod Salzburga, a na travnjaku su i bili mnogi hrvatski internacionalci. Olić je školski odradio svoje u KrasnodaruSlaven Bilić s Bešiktašem razbio Partizan u Beogradu, a Mateo Kovačić s Interom nije uspio pobijediti St. Etienne (0:0). 

Krenimo redom. U susretu trećeg kola C skupine Bešiktaš je u Beogradu deklasirao Partizan 4:0 i upisao prvu pobjedu u skupini. Golove za turski sastav zabili su Veli Kavlak (18), Demba Ba (45), Oguzhan Ozyakup (52) i Gokhan Tore (54). Atmosfera u Beogradu uoči utakmice bila je naelektrizirana s dolaskom turskih navijača, no policija je bila na nogama, poučena gorkim iskustvom iz kvalifikacija. Turski navijači palili su baklje ispred hotela Jugoslavija, ali većih incidenata nije bilo.

Nakon tri kola Bešiktaš i Tottenham vode na ljestvici sa po pet bodova.

Uspješan je bio u Wolfsburg koji je u susretu H skupine na gostovanju pobijedio Krasnodar 4-2. Ivica Olić je igrao 78. minute, a Ivan Perišić do 61. minute. U drugom, susretu iz skupine Lille i Everton su odigrali 0:0. Everton vodi s pet bodova, Wolfsburg ima četiri, Lille tri, a Krasnodar dva boda.

U skupini E Panathinaikos je na gostovanju kod PSV-a odigrao 1:1. Domaćin je poveo golom Depaya u 43. minuti, a izjednačio je Karelis u 87. minuti. Gordon Schildenfeld je odigrao cijeli susret za Pao, Danijel Pranjić je igrao do 60. minute, dok je Mladen Petrić ušao u igru u posljednjih 15 minuta. Panathinaikos je na posljednjem mjestu skupine s jednim bodom.

Inter je na San Siru u susretu 3. kola F skupine odigrao bez golova sa St Etienneom. Mateo Kovačić je odigrao cijeli susret.

U drugom dvoboju iz skupine Dnjipro je u Kijevu izgubio od Karabaga 0:1. Nikola Kalinić i Ivan Strinić su odigrali cijeli susret, dok Mladen Bartulović nije ulazio u igru. Inter vodi na ljestvici sa sedam bodova, Karabak ima četiri boda, St Etienne tri, a Dnjipro jedan.

Kijevski Dinamo je susretu J skupine u Danskoj izgubio od Aalborga 0:3. Domagoj Vida je odigrao cijeli susret za ukrajinski sastav. Nakon tri kola Steaua, Dinamo i AAlborg imaju po šest bodova.

Fiorentina je u susret K skupine gostovala u Solunu i pobijedila PAOK 1:0. Pogodak odluke zabio je Vargas u 38. minuti. Milan Badelj je odigrao cijeli susret ua 'viole'. Bila je to treća pobjeda Fiorentine koja uvjeljivo vodi na ljestvici. 

Sjajan pogodak zabio je za Tottenham Erik Lamela. Zabio je rabonom, potezom u kojem se lopta puca udaračkom nogom iza stajne. Tottenham je protiv Asterasa slavio 5:1. 

<br>

 

Football results provided by

Pročitajte više