Bilić uvjeren: Ako se plasiramo, Hrvatska može daleko na SP-u u Brazilu!

Foto: Screenshot: Bild.de

BIVŠI izbornik hrvatske reprezentacije Slaven Bilić u intervjuu za njemački Bild pričao je o hrvatskoj reprezentaciji te njegovom sadašnjem klubu Bešiktašu.

Nijemce je zanimalo što Hrvatska može napraviti na SP-u u Brazilu, ako se uopće plasira tamo.

"Ako se kvalificiramo, možemo otići daleko. Hrvatska ima snažan momčadski duh, a to je presudno na velikim natjecanjima. U kvalifikacijama to ne možete vidjeti jer su igrači tek nekoliko dana skupa. Međutim, na SP-u će se družiti četiri, pet tjedana, uvijek će biti zajedno, bez žena. To može biti vrlo opasno, mnoge su ekipe imale problema s disciplinom poput Nizozemskom i Srbijom, ali ne i Hrvatska", rekao je Bilić.

Novinare Bilda zanimalo je zašto je Hrvatska tako uspješna u sportu.

"Ne znam, pitali su me to već 200 puta. Jednostavno, ne znam! Mi smo dobri u nogometu, rukometu, košarci, tenisu pa čak i u skijanju, a nemamo snijega", odgovorio je Bilić, koji se osvrnuo na njemačku reprezentaciju.

"Vjerujem da bi Nijemci htjeli izbjeći dvoboj protiv Hrvatske na SP-u. Uvjeren sam da ćete osvojiti svoju skupinu, ali nakon toga sve je otvoreno. Sviđaju mi se Mesut Özil i Jogi Löw. Kod Özila mi se najviše sviđa njegov karakter i način igranja koji je nevjerojatan. Vaš izbornik je vrhunski čovjek i trener s vizijom. Njemačka nema slabu točku i to je njegova zasluga", rekao je Bilić.

Hrvatski trener u Bešiktašu ima četvoricu njemačkih Turaka.

"To je odlična kombinacija! Turci imaju talent i mentalitet, a Nijemci disciplinu i iskustvo. Imao sam u Hrvatskoj takve igrače. Braću Kovač i Ivana Klasnića pamtim samo po dobrom".

Istanbul konkurira za organizatora završnice Eura 2020. godine, a Bilić smatra kako UEFA ne bi pogriješila kada bi taj veliki zadatak dodijelila gradu u kojem živi od lipnja ove godine.

"Istanbul je poseban grad. Napoleon je rekao da bi Istanbul bio glavni grad da je svijet jedna država", za kraj će Bilić.

Pročitajte više