Bilić već zna prekobrojne, Jelavić istiskuje Olića

DVA dana uoči nove pripremne utakmice za Euro, Slaven Bilić djeluje zadovoljno, a sudeći prema postavama koje uigrava na rovinjskim treninzima, čini se i sigurno. Izbornik djeluje kao da već zna tko su prekobrojni igrači s kojima će se pozdraviti prije prvenstva. Goran Blažević, Ivo Iličević, Jurica Buljat i Nikola Kalinić neće naći svoje mjesto, možda već i prije puta za Bad Tatzmansdorf na drugi dio priprema.

Na treningu je hrvatski izbornik ponovo kombinirao s dvije momčadi, a u onoj koja slovi za vjerojatnu prvu postavu su: Darijo Srna, Tomislav Dujmović, Vedran Ćorluka, Ivan Strinić, Domagoj Vida, Marijo Mandžukić, Nikica Jelavić i Luka Modrić. Traži se još lijeva spojka i stoper, a ostaje vidjeti i kako će Bilić rasporediti bočne igrače. Hoće li na stoperu zaigrati Šifo ili Šimunić, i hoće li izbornik žrtvovati najboljeg stopera Ćorluku zbog nedostatka bočnih igrača? Na desni bok može Vida, a na lijevi... Hm, kao i obično, svatko.

Niko Kranjčar, Ivan Perišić i Ivan Rakitić kandidiraju za lijevog veznog, a Joe Šimunić zbog iskustva je u prednosti pred Gordonom Schildenfeldom za poziciju lijevog stopera. U Rovinj danas stiže i Dejan Lovren, no Bilić ne zna u kakvom je stanju i dokle je došao njegov oporavak.

U svakom, slučaju neće biti spreman za Irsku. Sastav za Estoniju mogao bi vrlo lako biti onaj koji bi Bilić volio izvesti u Poznanu 8. lipnja. Zbog stanja nakon poraza u finalu Lige prvaka, Olića bi mogao istisnuti Jelavić o čijoj formi ne treba previše toga govoriti. Kao drugi napadač nameće se Mandžukić, a Perišić i Rakitić su ispred Kranjčara u nadmetanju za mjesto na lijevoj strani.

"Zadovoljni smo reakcijom igrača na pripreme. Rade odlično, ali to se od njih i očekuje", poručio je zadovoljno izbornik.

Pročitajte više