Bitka za Manchester: Aguero golčinom ušutkao Old Trafford

Foto: Screenshot

CITY je golovima Milnera i Aguera slavio na Old Traffordu s 2:1. Sjajnu su utakmicu odigrale su obje momčadi, a pobjedom su gosti tek naizgled zakomplicirali prvenstvenu utrku. Crveni vragovi i dalje imaju osam bodova prednosti sedam utakmice prije kraja.

Džeko zalijepljen za klupu

Momčadi su zaigrale u sastavu De Gea, Evra, Jones, Ferdinand, Rafael, Welbeck, Giggs, Carick, Young, Rooney, Van Persie, odnosno, Hart, Clicky, Kompany, Nastasić, Zabaleta, Nasri, Milner, Toure, Barry, Tevez, Silva.

Sam susret počeo je u prividnoj inicijativi gostujuće momčadi iako su igrači Alexa Fergusona opasnije prijetili. Tako je u 7. minuti Van Persie iz lijepe prilike s petnaestak metara pucao visoko poviše gola. Osam minuta kasnije uzvratili su gosti preko Teveza, no i njegov udarac prolazi zamalo pored gola. U 21. minuti nakon udarca Nizozemca Giggs je naletio na odbijanac, no ni njegov udarac glavom nije ozbiljnije zaprijetio Hartu.

Greda spasila City

U 36. minuti uslijedio je sjajan kontranapad domaće momčadi. Young je ušao u kazneni prostor iskosa, zavrnuo u sredinu gdje u posljednji trenutak spasio Nastasić. I onda, u posljednjoj minuti prvog poluvremena Old Trafford se umalo zapalio. Carrick je ubacio loptu u kazneni prostor, Rafael je poluvolejem opalio prema golu no na radost gostujućih navijača ona se zaustavila na gredi. Bez golova otišlo se na odmor, a već početkom nastavka utakmica se sasvim otvorila.


 

Dva gola u šest minuta

U 52. minuti City je poveo. Sjajna kombinacija Teveza i Nasrija, lopta je došla do Milnera koji s dvadesetak metara kroz šumu nogu efektno para gol De Gee. Samo šest minuta kasnije Crveni vragovi su izjednačili. Van Persie je oštro ubacio iz kaznenog prostora, lopta je u skoku dodirnula Kompanyja i prevarila gostujućeg vratara za 1:1.

Bravura Aguera za slavlje Cityja

U 63. minuti mogli su gosti ponovno povesti kada je Tevez iz odlične situacije tukao prema golu, međutim lopta je na putu prema mreži pogodila Silvu pa su suci spremno pokazali na zaleđe. No ono što se nije dogodilo tada, uslijedio je 17 minuta kasnije. Vižljasti Aguero sjajno je povukao loptu na nekih 30-tak metara, prošao je četiri igrača Manchestera i s desetak metara efektno zakucao loptu pod prečku.

Pročitajte više