Bivši vratar BiH donio Kataru pobjedu na otvaranju rukometnog SP-a

Foto: Hina, Index

REPREZENTACIJA Katara pobjedom je otvorila Svjetsko prvenstvo u rukometu koje se od 15. siječnja do 1. veljače održava u Dohi. Domaćin je na otvaranju turnira slavio protiv Brazila 28:23. Prvo ime susreta bio je bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine koji je na radu u Kataru, Danijel Šarić. Vratar Barcelone zaustavio je 20 lopti, odnosno imao je visokih 47 posto obrana što je svakako zadovoljilo njegove poslodavce.

Šeici su sigurno bili sretni jednim sitnim detaljem, odnosno izvedbom svih stranih igrača u dresu Katara koji su napamet naučili riječi himne "As-Salam al-Amiri".



Kako bilo, Katar je upisao prva dva boda, a osim Šarića na golu sjajan je bio i Mahmoud Hassab Alla koji je postigao šest golova. Drugi najefikasniji u redovima Katara bio je Žarko Marković s pet pogodaka i Rafael Capote koji je postigao četiri gola. Najopasniji Brazilac bio je Fabio Chiuffa sa šest golova.

Hrvatska starta u petak

Za hrvatsku javnost u petak počinje glavni dio turnira. Hrvatska reprezentacija od 17 sati po hrvatskom vremenu igra protiv neugodne Austrije.

Pročitajte više