Blackburn će otežati put Unitedu do tri boda

INDEX i BetPlace.net svaki dan vam donose analize i prognoze klađenja i sve korake za sigurnu okladu.

Crveni vragovi nakon 6 pobjeda (čak 9 u zadnjih 10 utakmica) za redom u Premiershipu idu na noge Blackburnu, koji se grčevito bori za ostanak u ligi. Unitedu bi eventualna pobjeda večeras značila jako puno, jer je gradski rival, te jedini konkurent za titulu City, remizirao sa Sunderlandom u subotu (3-3), pa bi vragovi otišli na velikih 5 bodova prednosti samo 7 kola do kraja prvenstva.

Osim što je United u sjajnoj formi, Premiership im je jedina briga s obzirom da su ispali iz Europe; prvo iz LP, a onda kao da nisu niti marili za EL, pa su tako poraženi u oba susreta sa in-form Athletic Bilbaom. Ferguson i dalje ne može računati na par igrača, tako da su van stroja Nani, Owen, Anderson, Vidic i Fletcher. Upitno tko će u napadu krenuti uz Rooneya, iako i Chicarito i Wellbeck su podjednaka opasnost za gol Blackburna. Rooney je naravno centralna figura crvenih vragova, jer se sve vrti oko njega, te je ove sezona zabio 17 golova. Osim njega, podosta se istiće Antonio Valencia, koji je sakupio 11 asistencija, ali u samo 19 odigranih utakmica, što je vrhunska brojka. Najveća bolja Uniteda je obrana, jer je tu dosta neiskusnih igrača, počevši od golmana De Gea, preko blizanaca Rafaela i Fabia pa sve do Jonesa (došao baš iz Blackburna). Tu su Smalling i Evans, koji su isto tako jako mladi, te će im trebati još koja sezona da bi došli do konstante kakva se očekuje za klub poput Uniteda. Ferguson je sjajan manager, koji zna da su svi ovi igrači odličan potencijal, te da eventualne pogreške, a ove sezone ih je bilo podosta, treba istrpiti radi onoga što dolazi za koju sezonu. Posljedica toga je podosta primljenih 'glupih' golova, pa se tako i ispalo iz LP. Povratak Scholesa nakon umirovljenja je isto tako indikativan, jer očito je Fergusonu trebao netko sa toliko iskustva, te da poveže vezni red na pravi način, iako Giggs igra sjajno godinama unatoč. Jednostavno, svi ti igrači u Unitedu vrijede puno, ali ovakav klub očekuje konstantnu igru na najvišem nivou.

Blackburn je ove sezone već slavio protiv Uniteda, kada su na Old Traffordu odnjeli veliku 3-2 pobjedu. Sjajan je bio Yakubu sa 2 gola, a ta pobjeda je momčadi Steve Keana puno značila jer su se tada podosta digli. Za ovu utakmicu je upitan Gael Givet, koji ima 50/50 šanse da nastupi, ali nikako neće biti maksimalno spreman, a protiv Rooneya u ovakvoj formi to ne zvuči baš dobro. Igrački kadar nije nešto posebno, ali ima jako puno iskusnih igrača, počevši od Paul Robinsona (da, onaj sa Maksimira), preko Dunna, Grelle, Gamst Pedersena, pa sve do Salgada i Yakubua. Svakako treba izdvojiti i nešto mlađe snage u vidu Olssona, Nzonzia, Goodwilliea te Formice. To je čisto solidan sastav, ali samo za borbu za opstanak u Premiershipu.


BetPlace.net preporučuje:

I jednoj i drugoj ekipi je pobjeda imperativ; Manchesteru da bi napravili lijepu prednost u odnosu na City, a Blackburnu da se približe ostanku u ligi. I pticama na grani je jasno kako je Man Utd veliki favorit, te da bi sve osim njihove pobjede bilo veliko iznenađenje. Ipak, Blackburn ih je već iznenadio na Old Traffordu, a sam Ferguson kaže kako više nema lakih utakmica do kraja sezone. Jednostavno premali koeficijent na pobjedu Uniteda, pogotovo kada se uzme u obzir da u zadnja dva gostovanja na Ewood Parku nisu slavili. Blackburn bi večeras itekako mogao zabiti gol i otežati put Manchesteru do nova 3 boda. To se plaća oko 1.7 što je prihvatljiva cijena.

Pročitajte više