Blatter nakon novog slučaja rasističkog vrijeđanja: "Muka mi je!"

Foto: Guliver Image/Getty Images

PREDSJEDNIK svjetske nogometne organizacije FIFA-e Sepp Blatter osudio je navijače Reala iz Betisa koji su rasistički vrijeđali svog igrača Paulaoa nakon što je isključen u subotnjoj utakmici protiv Seville.

Skupina Betisovih navijača kratko je prikazana na španjolskoj televiziji u trenutku kada su oponašanjem glasanja majmuna ispratili Paulaoa koji je isključen točno prije kraja prvog poluvremena. Incident nije spomenut u izvješću delegata utakmice.

"Muka mi je nakon informacije da su 'navijači' rasistički vrijeđali igrača Real Betisa. Osuđujem njihov čin kojeg su milijuni vidjeli na TV-u", napisao je Blatter u utorak na svom Twitter profilu.

"Članice FIFA-e su odobrile na kongresu u svibnju rezoluciju za borbu protiv diskriminacije. Vrijeme je za strože kazne", dodao je.

FIFA je u svibnju donijela rezoluciju kojom traži da se "svaki dokazani rasistički ispad treba kazniti upozorenjem, kaznom ili igranjem bez gledatelja prvi put". Za ponavljani ispad ili za ozbiljnije incidente, "trebale bi se promijeniti sankcije kao što su oduzimanje bodova, izbacivanje iz natjecanja ili stavljanje u niži rang natjecanja".

Svatko tko bude proglašen krivim za napad utemeljen na rasi treba biti suspendiran najmanje pt utakmica i kažnjen zabranom dolaska na stadion.

Betis je objavio kratku izjavu na svom Twitteru nakon utakmice u kojoj kaže da klub osuđuje svaki "nasilni ili rasistički čin" bilo da je usmjeren na suparnike ili na vlastite igrače.

Pročitajte više