Blatter želi suspendirati Balea jer ne igra za Veliku Britaniju na OI

VELŠKI reprezentativac Gareth Bale povukao se iz konkurencije za reprezentaciju Velike Britanije koja će se na Olimpijskim igrama u Londonu boriti za medalje.

Bale je svoje odbijanje obrazložio ozljedom, no za Tottenham je ipak nastupio na američkom dijelu priprema. Nije to promaklo predsjedniku FIFA-e Seppu Blatteru koji je upozorio na moguće sankcije prema igraču.

"Ako klub ne pusti igrača u reprezentaciju, savez se može žaliti FIFA-i i mi ćemo suspendirati tog igrača tijekom Olimpijskih igara", rekao je Blatter prenosi The Sun.

"Nitko nam se još nije žalio, ali postoji mogućnost za suspenzijom igrača koji se nisu stavili na raspolaganje reprezentacijama", dodao je šef FIFA-e.

Bale bi u tom slučaju propustio ostatak Tottenhamovih priprema, što bi bio velik udarac za momčad Andrea Villas-Boasa, koji je na pripreme otišao bez Luke Modrića. Velšanin je protiv LA Galaxyja igrao 73 minute, a zabio je i pogodak.

"Moj oporavak je išao jako dobro u klubu. Drago mi je da sam se vratio", rekao je Bale.

Englezi i nekoliko Velšana uskrsli Veliku Britaniju nakon 40 godina

Wales, Škotska i Sj. Irska protive se igranju za Veliku Britaniju, no dres zajedničke reprezentacije s Engleskom i Sj. Irskom ipak će odjenuti Velšani Ryan Giggs te Aaron Ramsey i Craig Bellamy.

Reprezentacija Velike Britanije osvojila je zlato na Olimpijskim igrama 1908. i 1912. pobjedama protiv Danske u finalu, a u Londonu će se okupiti prvi put nakon 40 godina.

Britanci su u skupini A sa Senegalom, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Urugvajem.

Skupinu B čine Meksiko, Južna Koreja, Gabon i Švicarska. U skupini C su Brazil, Egipat, Bjelorusija i Novi Zeland, a u posljednjoj su Španjolska, Japan, Honduras i Maroko.

Prve utakmice igraju se danas poslijepodne.

Pročitajte više