Boban: Evo kako moja Hrvatska može pobijediti Italiju



DESET godina staža u talijanskoj Serie A i 51 susret odigran u hrvatskom dresu kratki je rezime velike karijere bivšeg hrvatskog kapetana Zvonimira Bobana.

Legendarna "desetka" u razgovoru za Sport.sky.it najavila je susret između Hrvatske i njegove druge zemlje Italije.

Najveći nedostatak Hrvatske - obrana

"Teško je procijeniti tko bi mogao pobijediti. Posebno nakon onoga što su obje reprezentacije pokazale u uvodnim susretima. Italija je odigrala fantastičnu utakmicu protiv Španjolske i malo im je nedostajalo da uzmu sva tri boda, a Hrvatska je bez većih problema deklasirala Irsku", rekao je u uvodu Boban.

Talijanske novinare zanimalo je koji su aduti Bilićeve momčadi, ali naravno i nedostaci.

"Snaga hrvatske reprezentacije leži u činjenici da su igrači fizički i psihički vrlo snažni. To su, uostalom, pokazali protiv Irske. Slaven je odgajao te dečke i stvarao je jednu pozitivnu atmosferu u reprezentaciji. Međutim, ako pričamo o nedostacima onda svakako treba istaknuti obranu, odnosno centralne braniče Šimunića i Schildenfelda. Oni nisu uigrani stoperski par i nedostaje im ta uigranost. Protiv Iraca se to toliko nije vidjelo samo zato jer je vezni red bio maestralan", smatra Zvone.


Kako Hrvatska može savladati Italiju?

"Pretpostavljam da će Italija igrati u sustavu 3-5-2, dok će Hrvatska igrati u 4-4-2 sustavu. Talijani će težiti tome da što više vremena imaju loptu u svojem posjedu, dok će Bilićeva momčad tražiti svoju priliku iz brzih kontranapada. Rakitić bi se tu mogao vrlo dobro snaći. Sumnjam da će Bilić išta mijenjati u momčadi. Protiv Irske svi su izgledali vrlo dobro, a posebno Jelavić i Mandžukić koji su radili visoki pritisak na posljednju liniju Iraca. Nešto slično očekujem protiv Italije", procjenjuje Boban.

Koga se Prandellijeva momčad najviše mora paziti?

"Luke Modrića, bez ikakve sumnje. Ono što je Pirlo u talijanskoj reprezentaciji, to je Luka Modrić u hrvatskoj reprezentaciji. Ne mogu zamisliti kako bi igra hrvatske reprezentacije uopće izgledala da nema Modrića u veznom redu. On je igrač koji ima viziju, ali je isto tako opasan po golu. Odgovoran je i zahvalan igrač, uostalom on je i vođa te ekipe", tvrdi Boban.

Slaven Bilić je najavio svoj odlazak iz reprezentacije nakon Eura, hoće li se to negativno odraziti na stanje u momčadi?

"Ne, naprotiv. Ovo je njegova Hrvatska, on ju je stvorio. Njegovi ga dečki žele ispratiti u Rusiju s odličnim rezultatom ovdje na Euru", smatra Boban.

I za kraj, za koga ćeš navijati? Hrvatsku ili Italiju?

"Naravno za moju Hrvatsku. Uostalom, ja sam i nosio hrvatski dres. Međutim, to ne umanjuje moju ljubav prema Italiji koja mi je toliko dala", za kraj će Boban.

Podsjećamo, Hrvatska sutra igra drugu utakmicu na Euru protiv Italije s početkom u 18 sati. U slučaju pobjede Hrvatska bi se plasirala u četvrtfinale Europskog prvenstva.

Pročitajte više