Bogdanović poput Perasa i Kecmana: Zabio tricu sa svoje polovice

Foto: Screenshot YouTube

KAD netko pogodi koš u posljednjoj sekundi sa svoje polovice, svi ćemo u sjećanje prizvati Dušana Kecmana, koji je pogodivši onu suludu tricu (valjda ne moramo objašnjavati kad, protiv koga i zbog čega je ta trica bila toliko važna) zavio Arenu u crno.

Naravno, bilo je takvih koševa i prije. Recimo, sadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Velimir Perasović je u posljednjoj sekundi prvog poluvremena protiv Barcelone u finalu ondašnjeg Kupa prvaka 1990. pogodio na sličan način. Međutim, ti koševi su ostali arhivirani isključivo u sjećanjima starijih generacija, koji su košarku voljeli u nekim drugim vremenima koja nisu poznavala Internet.
 
Tako da možemo reći sa popriličnom sigurnošću kako su Perasovu tricu vidjeli i upamtili samo oni koji su tu utakmicu i gledali, a o Kecmanovoj trici još dugo će se pričati.
 
Kao i o trici koju je sinoć zabio reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović. Njegov Fenerbahče je igrao euroligašku utakmicu protiv Unicaje, a košarkaški potez mjeseca dogodio se 1,7 sekundi prije kraja prvog dijela. Bogdanović je primio loptu u svom reketu i ispalio pravi projektil, koji je na kraju uz pomoć table završio u košu Španjolaca.
 
Fener je na kraju slavio 78:63.
 

Pročitajte više