Borba za milijune se nastavlja: Bandić traži smjenu čelnika Zagrebačkog sportskog saveza

Foto: Nenad Dugi / Cropix

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić obrušio se na aktualno vodstvo Zagrebačkog sportskog saveza. Tvrdi kako su nenamjenski trošili gradske novce, iako ih je kako kaže nekoliko puta upozoravao da se usklade s resecijskim mjerama koje već nekoliko godina provodi Gradska uprava. Čelnike je pozvao na podnošenje ostavke.

"To ja zovem šibicari. To su šibicari, a budući da sam ja na ulici svaki dan, ja šibicare poznajem. Ja ih na njuh prepoznam. Ja nisam rođen na ulici, ali sam na ulici svaki dan. Šibicari su na ulici, a to nije put, način i praksa rada ove gradske uprave", rekao je Bandić.

Predsjednik ZŽS-a Branimir Bašić, koji je prošle godine u napetoj kampanji pobijedio kandidata "velikih sportova" kojeg je podržavao trojac Gobac - Radić - Mamić, za sutra je najavio presicu na kojoj će se očitovati u gradonačelnikovim optužbama. Borba za gradske milijune aktualizirala se baš pred lokalne izbore...

"Takvi ljudi ne mogu biti u mom okruženju i samnom obavljati isti posao", poručio je Bandić.

"Pozivam razumne ljude u Zagrebačkom sportskom savezu da okončaju ovu mučnu priču, da izaberu ljude koji će pošteno raditi i surađivati s gradskom upravom. Ništa drugo. Ni kune ni lipe im neću uzeti. Sve što su dobivali će dobiti. Stvari su kristalno jasne"

Bandić je naglasio da ova situacija neće utjecati na finaciranje zagrebačkih sportskih klubova. Pročelnik gradskog ureda za obrazovanje i sport Ivica Lovrić pojasnio je da je posljednjeg dana prošle godine na žiro računu Zagrebačkog športskog saveza ostalo 2,249 027 kuna namjenskog novca koji nije namjenski potrošen.

"Po našim saznanjima, tijekom siječnja i veljače novac je trošen nenamjenski što je izričito zabranjeno i nije se smjelo dogoditi", rekao je Lovrić dodavši da to nije sve.

"Isto tako, dvanaestina koju smo mi doznačili za siječanj također je nenamjenski potrošena. Znači, pojedini korisnici su dobili više, pojedini manje, bez kriterija i suprotno odluci o izvršenju proračuna Grada Zagreba za 2013. godinu", kaže Lovrić.

Pročitajte više