Borna Ćorić prvi reket Hrvatske: "To je nevjerojatno"

Foto: Hina 

HRVATSKA reprezentacija nastavlja s pripremama za predstojeći susret 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa protiv Srbije, koji će se od 6. do 8. ožujka održati u Kraljevu. Borna Ćorić, Mate Delić, Franko Škugor i Mate Delić treniraju pod vodstvom izbornika Željka Krajana i pomoćnika Igora Šarića, u novoj dvorani koja čeka svoju premijeru baš za ovu priredbu.

Veliki interes medija izaziva Borna Ćorić, 18-godišnjak koji je nakon prošlotjednog plasmana u polufinale turnira ranga ATP World Tour 500 skočio na 61. mjesto rang liste, što mu je najbolji plasman u karijeri. No odmah po dolasku iz Dubaija krenuo je dalje:

"Imao sam 12 sati da se odmorim, ali takav je život tenisača. Još kao desetogodišnjak sam znao da će biti tako i to sam prihvatio. U Dubaiju sam imao jedan dan odmora, po dolasku u Kraljevo još malo i sada je već u redu"

Susret u Kraljevu će se igrati na podlozi koju je postavila hrvatska tvrtka, a prvi dojmovi su vrlo dobri:

"Prvi trening je bio odličan, s obzirom da sam došao iz drugačijih uvjeta, s igrališta na otvorenom. Teren je po meni vrlo sličan podlozi sa Zagreb Indoorsa ili s turnira u Marseilleu, na kojem sam nedavno igrao, tako da ne bih trebao imati problema s prilagodbom"

"Moram odigrati kao protiv Murrayja" 

Izbornik reprezentacije Željko Krajan ustvrdio je da će Borna Ćorić u petak, unatoč prošlotjednom izvrsnom nastupu u Dubaiju, protiv Viktora Troickog biti u ulozi autsajdera. Na pitanje slaže li se s takvom konstatacijom Ćorić je odgovorio:

"Sigurno da je izbornik u pravu. Bolje je plasiran od mene, iskusniji je igrač. No imam svoje šanse, pogotovo ako odigram na razini kao protiv Andyja Murraya u Dubaiju" 

Marina Čilića neće biti u Kraljevu zbog ozljede, a Ivo Karlović se ranije oprostio od reprezentacije, što znači da će Borna biti hrvatski "broj 1" u ovom susretu. Koliko mu tako nešto znači kao 18-godišnjaku?

"Znači mi jako puno. Prije godinu i pol sam ušao u Davis Cup, još sam novak u svemu u tome i nevjerojatno je da sam danas prvi reket. No, znam da to nije realno stanje, već je tako jer su oni bolji od mene spriječeni doći. Sigurno da mi je to čast i da ću ovu ulogu pokušati opravdati na najbolji mogući načn", rekao je Ćorić.

Očekuje se da će prvog dana (petak, početak prvog meča u 13 sati) igrati Novak Đoković i Mate Delić, te Viktor Toicki i Borna Ćorić, no to će biti potvrđeno ili demantirano na izvlačenju u četvrtak (13 sati). 

Pročitajte više