Borna otkrio: Nadal je odličan tip i oduševio me, a i s Federerom ponekad popričam

Foto: Hina

BORNA ĆORIĆ prvi put u karijeri je među 100 najboljih tenisača. Da će Borna to uspjeti prije 18. rođendana vjerovao je Goran Ivanišević, koji je njegov uzlet najavio prije godinu dana.

"Uvijek je Goran bio prorok. Rekao je da će Čilić osvojiti Grand slam, da ću ja ove godine u Top 100. Nitko nije vjerovao, ali ispada da je on jedan od najjačih proroka ovdje."

"S Nadalom sam ok, a s Federerom tu i tamo popričam"

Najveću pobjedu dosad Borna je ostvario u četvrtfinalu Basela gdje je u dva seta pobijedio Rafaela Nadala, jednog od najvećih u povijesti.

''Nadal je odličan tip. Stvarno je jako fer igrač. Odmah mi je čestitao, a poslije kad je odlazio mi je rekao: Svaka čast, odličan meč i sretno u polufinalu! Bio sam stvarno iznenađen, jer to nije mala gesta kad on dođe prvi, čestita i prvi pozdravi moje roditelje. Stvarno nevjerojatno jer je čovjek osvojio ne znam koliko Grand slamova'', rekao je Borna i otkrio s kim je od teniskih velikana najbolji.

"S Nadalom sam ok, a s Federerom tu i tamo popričam, ali svi su odlični dečki i nisu puni sebe, tako da mislim da se stvarno na njih mogu ugledati, jer su osvojili sve i svašta, a prvi će doći do mene i pozdraviti. Mislim da bih i ja takav trebao biti ako postanem kao oni."
 

A to mu i je cilj.

"Biti najbolji na svijetu mi je cilj, naravno. Sljedeće godine do 50, a onda korak po korak. Vidjet ćemo kako igram i kakvo mi je stanje. Možda budem u Top 30, pa ćemo vidjeti."

"Najviše problema ću imati s Kyrgiosom i Zverevom"
 
Kakav je s tenisačima svoje generacije, odnosno nadolazećim zvijezdama poput Zvereva i nešto starijim Kyrgiosom.

"I oni su odlični dečki, a najviše problema ću imati s Kyrgiosom i Zverevom. Zverev kad igra, igra stvarno nevjerojatno, ima oscilacije, ali kad igra, onda igra nevjerojatno."

"Karlović je nevjerojatan"
 
Osvrnuo se Ćorić i na hrvatske tenisače. O Čiliću se, kaže, sve zna i od njega se može puno naučiti, a impresionira ga i Karlović.

"On je stvarno nevjerojatan, U tim godinama igrati polufinale Basela je nevjerojatno. To su godine kad si uz obitelj i nemaš više toliko volje, a i ozljede su tu. Što on u tim godinama radi je stvarno nevjerojatno."

Karlović se od Davis Cup reprezentacije već davno oprostio, a upravo sljedeće godine pred našom reprezentacijom je velik izazov. Na dvoboj 1. kola Svjetske skupine protiv Srbije, Borna će putovati u Kraljevo.

"Ako budem pozvan...Bit će to veliki izazov, njima je pitanje hoće li igrati Đoković. Ako će igrati šanse su 50 - 50. Ako ne, onda smo mi veliki favoriti i mislim da je onda 70 -30 za nas. Ali kažem ako Đoković bude igrao, imamo Marina koji je pokazao da može igrati sa svima. Siguran sam da može dobiti i Đokovića."

"Popraviti trebam forhend, voleje i servis"

 
Do tada i on stigne popraviti neke elemente u svojoj igri.

"Mogu popraviti forhend koji zna biti loš, mogu popraviti voleje koji su očajni, mogu popraviti i servis koji nije konstanta. Kad serviram dobro, onda ide, ali kad ne onda je loše. Ima par stvari koje mogu popraviti."
 
A do tada, Borna će sigurno naći trenera, kojeg trenutno nema.

"Nisam više s tim trenerom s kojim sam bio dvije do tri godine. Prije tri tjedna smo se razišli. Nismo se slagali oko nekih stvari i nisam htio čekati da dođe do loših vremena, pa sam to preduhitrio. Trenutno sam u potrazi za trenerom, ali mislim da će idućih dana sve biti jasno".

Otkrio je Borna i koji mu je još sport osim tenisa drag i čime bi se bavio da nije tenisač...

"Stolni tenis i igram ga lijevom rukom. A da nisam tenisač bio bih boksač. Idol mi je Mike Tyson".

Borna će uskoro napuniti 18. godina, a kako će ga proslaviti?

"U avionu jer ću ići u Japan, tako da neće biti nešto zabavno, ali kad se vratim napravit ćemo veliku feštu."
 
Pruža ti se sad i prilika da prvi put izađeš na izbore?
 
"Neću ići, to me ne zanima."

"Federer mi je draži od Đokovića, a Serena od Šarapove"

 
I za kraj nekoliko kratkih pitanja:

Federer ili Đoković?
 
"Federer'"
 
Serena ili Sharapova?
 
"Serena'"
 
US Open ili Wimbledon?
 
"Wimbledon"
 
Nogomet ili košarka?
 
"košarka"
 
Thompson ili TBF?
 
"TBF"
 
Ferrari ili Mercedes?
 
"Ferrari"
 
Crnka ili plavuša?
 
"Crnka"
 
Imaš li djevojku?
 
"Nemam još uvijek, ali to je zbog mene jer želim biti slobodan. Sve sam podredio tenisu...", zaključio je Ćorić.

Pročitajte više