Borussia u ofenzivi na tržištu: Dovela Spidermana za 13 milijuna, Mkhitaryan zbog njih odbio Liverpool!

Foto: Guliver Image/Getty Images

PREDSJEDNIK Borussie Dortmund, Hans-Joachim Watzke, nije lagao kada je poručio navijačima kako će ovog ljeta potrošiti bogatstvo kako bi njegov klub ostao tamo gdje se popeo dugim i napornim putem na terenu, ali i mudrom poslovnom politikom.

Pierre-Emerick Aubameyang (24), dosadašnji napadač St. Etiennea, koji je s 19 golova prošle sezone bio drugi strijelac francuske lige, a dodao je još i 11 asistencija, novi je član njemačkog i europskog vice-prvaka.

Borussia je službeno potvrdila da je strijelac poznat pod nadimkom Spiderman, koji je u 32 nastupa za reprezentaciju Gabona postigao 11 golova, potpisao na pet godina, a iako iznos odštete nije službeno potvrđen, njemački i francuski klubovi pišu kako su "Stefanisti" dobili 13 milijuna eura. To je svakako odličan posao za njih, jer napadača su prošle godine Milanu platili 1.8 milijuna eura.
Aubameyang je sin istoimenog oca, poznatog gabonskog reprezentativca iz 80-ih i 90-ih, koji je Milanov skaut.

 

Upravo u tom klubu Aubameyang mlađi sjajno je poečo juniorsku karijeru i s 19 godina probio se u prvu momčad, ali su nakon toga uslijedile posudbe u Dijon, Lille, Monaco i St. Etienne, gdje se konačno iskazao pretprošle sezone (11/12) sa 16 golova, a prošle je bio još efikasniji i pobudio interes mnogih europskh velikana.

Aubameyang je drugo ljetno pojačanje Borussije, nakon Werderovog braniča Sokratisa Papastathopoulosa, a treće bi mogao biti Šahtarov veznjak Henrikh Mkhitaryan, inače velika želja Liverpoolovog trenera Brendana Rodgersa.

Borussia je za Armenca već ponudila 23 milijuna eura, što je Šahtar odbio i zatražio 30, ali dobra vijest za Nijeme je da ovaj sjajni veznjak ne želi u Liverpool ili Tottenham, koji je također ozbiljno zainteresiran za njega, nego samo u Dortmund.

Pročitajte više