Ivanišević otkrio kad mu je bilo jasno da suradnja s Đokovićem završava

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

GORAN IVANIŠEVIĆ u petak je u Zagrebu sudjelovao na eventu povodom osnivanja zaklade UNIQA SEE Future koja će podržavati mlade talente u sportu, kulturi i održivosti, na kojem je i igrao ekshibicijski meč s mladom srpskom teniskom zvijezdom Lunom Vujović.

Ivanišević je dao intervju za srpski B92 i u razgovoru se prisjetio kad mu je prvi put postalo jasno da se njegova dugogodišnja suradnja s najboljim svjetskim tenisačem Novakom Đokovićem bliži kraju.

"Prošle godine na US openu, već je to bilo spremno. Kod obojice. Ja mogu govoriti za sebe, ali... To se vidi, po nekim stvarima koje vi ne vidite, ali to sad nije nešto vau... Svima je bio šok, ali meni nije", rekao je Ivanišević, koji je kao trener s Đokovićem počeo raditi u ožujku 2019. godine.

Rastanak pa burgeri

Formalno su se rastali nakon razgovora u Indian Wellsu, a Goran je ispričao kako mu je izgledao prvi dan nakon rastanka. "Dan je bio lijep, bilo je vruće. Poslije toga smo Marko, Klaudio i ja išli na odličan ručak, na odlične burgere. Tako, laganica. To je nešto što već znaš da će se dogoditi, samo je bilo pitanje vremena. Onda nije to bilo puf, možda vama jest, ali meni nije", objasnio je.

Dotaknuo se i nekih teških zajedničkih trenutaka, primjerice korone, kad je Đoković zbog svojih stavova u svijetu prikazivan kao negativac.

"Puno zamjeram nekim tenisačima"

"Imali smo mi zanimljiva putovanja, ali da nije bilo te nesretne korone i svega toga, možda bi bilo i drukčije, možda bismo bili još pet godina zajedno. Vrlo teški su to bili momenti. To nitko ne zna i ne vidi, a nije bilo lako. 

Prvo je on bio označen kao nekakav negativac ni iz čega. A onda su i nas gledali kao da smo ekipa negativaca i mnogo zamjeram nekim tenisačima u Australiji. Ali dobro, tu se vidi tko ti je prijatelj, a tko te podržava", rekao je Ivanišević.

Pročitajte više