Božićno čudo u Madridu: Torres se vraća u Atletico

Foto: Getty Images/Guliver Image

FERNANDO TORRES u siječnju se vraća u Atletico Madrid, klub u kojem je počeo svoj streloviti uspon do statusa jednog od najubojitijih napadača svijeta.

Španjolac, koji je jesen proveo na posudbi u Milanu, želio je napustiti San Siro gdje se nije najbolje snašao, a "rossinerri" su ga htjeli vratiti Chelseaju, no ni tamo ga ne čekaju raširenih ruku. U priču je uskočio Atletico koji uz Marija Mandžukića traži još jednog strijelca koji bi povećao efikasnost prvaka Španjolske.

Prema pisanju madridskih medija, posao je zaključen nakon što je Torres pristao drastično smanjiti svoja mjesečna potraživanja i u prvim danima nove godine ponovo će odjenuti dres Atletica sedam godina nakon što je s Calderona prodan u Liverpool za 35 milijuna eura.
 

 
Atletico, Chelsea i Milan dogovorili su uvjete transfera, a Torres bi u Madridu trebao ostati do ljeta 2016. godine.

"El Nino" je za "rojiblancose" od 2001. do 2007. odigrao preko 200 utakmica i zabio 91 gol. U Liverpoolu je u 102 utakmice zabio 65 golova, a zakazao je u Chelseaju koji ga je platio 60 milijuna eura i zauzvrat dobio dvadesetak golova u više od sto utakmica.

Istovremeno, iz Engleske dolaze informacije kako je Manchester City zainteresiran za Marija Mandžukića. "Građani" imaju problema s ozljedama napadača i za Mandžu mogu ponuditi 30 milijuna eura, no Diego Simeone teško će se odreći jednog od najvažnijih igrača polusezone. Mandžukić je u 22 utakmice zabio 14 golova.

Pročitajte više