Braća Kovač i "Vatreni" igrali protiv svećenika, Srebrić glumio izbornika

Foto: HNS/Instagram

HRVATSKI izbornik Niko Kovač i njegov brat i pomoćnik Robert ponovo su zaigrali u hrvatskom dresu.

Momčad "Vatrenih" iz 1998. odigrala je u Sisku susret s reprezentacijom svećenika kako bi obilježili 20 godina svećeničke reprezentacije i skupili novac za jednu crkvenu udrugu.

 

Za "Vatrene" su igrali sadašnji izbornik Niko Kovač, njegov brat Robert, te Goran Vlaović, Igor Tudor, Krunoslav Jurčić, Robert Špehar, Marijan Mrmić, Petar Krpan, Krunoslav Šarić, Fabijan Komljenović, Ardijan Kozniku i drugi, a ekipu je predvodio Zorislav Srebrić. Suprotstavila im se momčad svećenika koju je vodio izbornik Krešimir Žinić.

U 24. minuti se od aktivnog suđenja oprostio jedan od naših najboljih međunarodnih sudaca Vlado Svilokos iz Siska, koji će od sada biti kontrolor UEFA-e, a utakmica je završila pobjedom 'Vatrenih' 7:3.

"Sa 1600 klubova i 145.000 registriranih igrača, nogomet je najrazvijeniji i najorganiziraniji sport u Hrvatskoj. Zbog toga i naše reprezentacije, među kojima i svećenička, imaju zadaću da dostojno reprezentiraju našu zemlju," kazao je Srebrić.

Svećenička reprezentacija, koja djeluje kao jedna od reprezentacija HNS-a, prvu je utakmicu odigrala 24. travnja 1995. godine u Sisku kada je pobijedila reprezentaciju svećenika Austrije 1:0. Reprezentacija svećenika je sudjelovala na devet europskih prvenstava na kojima je osvojila dvije zlatne, tri srebrne, dvije brončane medalje i dva četvrta mjesta. Svećenicima i "vatrenima", koji su se spremno odazvali akciji, zahvalili su sisački biskup Vlado Košić i župan Ivo Žinić. Za humanitarnu je utakmicu prodano više od 3.000 ulaznica.

Pročitajte više