Braga se opet ugurala među velike: Prva na tablici ispred Porta i Benfice!

ŠEST kola prije kraja portugalskog prvenstva, "mala" Braga se u velikom stilu ubacila u mrtvu trku velikana Porta i Benfice za naslov prvaka.

Trinaestom uzastopnom pobjedom, koju su izborili protiv Academice (2:1, strijelci Mossoro i Lima) izbili su na prvo mjesto s 58 bodova - jednim više od drugoplasiranog Porta i dva više od trećeplasirane Benfice.

Međutim, iduća dva kola pokazat će ima li Braga snage za ostanak na samom vrhu ili će se zadovoljiti time što je zamijenila posljednjih godina loši Sportingu velikoj trojci portugalskog nogometa:

Prvo u subotu gostuje kod Benfice, a odmah potom pred svojim navijačima igra protiv rivala iz 40 kilometara udaljenog Porta.

Ovakav rasplet portugalskog prvenstva podsjeća na kraj prošle, ali u Europa Ligi. Tada je Braga senzacionalno došla do polufinala (između ostalih, izbacila je Liverpool i Dinamo Kijev), gdje ju je čekao još jedan portugalski klub - Benfica. Nakon što su je prošli, slijedio je portugalski obračuni u finalu, ali je Porto bio bolji i osvojio europski naslov.

Primeira liga, 24. kolo:


Braga - Academica 2:1 (Mossoro 36, Lima 45 / David Simao 62)

Redoslijed: 1. Braga 58, 2. Porto 57, 3. Benfica 56, 4. Maritimo 45, 5. Sporting 44...

Pročitajte više