Brdoviti Balkan: I Mihajlović se brani od utjecaja "Hajdukovog menadžera"

SINIŠA MIHAJLOVIĆ, izbornik nogometne reprezentacije Srbije, uočio utakmice protiv Makedonije demantirao je navode srpskih medija kako mu menadžeri sastavljaju momčad.

Fali Ramadani, moćni menadžer koji je u eri Krasimira Balakova imao veliki utjecaj u splitskom Hajduku, zastupa veliki broj nogometaša koje je Mihajlović poveo u Skopje. Srpski izbornik, pak, tvrdi da ne poznaje dotičnog menadžera.

"Prvi put sam tog Ramadanija vidio kad se u Firenci pojavio sa Stevanom Jovetićem. Ne forsiram ničije igrače. U mojoj momčadi igraju samo oni koji se uklapaju u moj stil igre", rekao je Mihajlović.

Slične probleme imao je i bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić zbog pozivanja nogometaša koje zastupa Sanjin Ugarković. Zanimljivo, zemlje bivše Jugoslavije u vrhu su po broju licenciranih menadžera, a ni sadašnji hrvatski izbornik nije izbjegao aferu sa zastupnicima igrača. Igor Štimac je nogometni otac Darija Srne o kojem je skrbio od njegove 14. godine. Danas je Štimac "trener koji vodi Hrvatsku u Brazil", a njegov brat Damir je vodi posao zastupanja.

"Pobjeda je naša najveća želja. Moramo biti mirni i skoncentrirani na svoje zadatke i teren. Makedonija je uvijek opasna, bez obzira igra li Pandev ili netko drugi. Imat ćemo protiv sebe jedanaest igrača koji su motivirani da pobijede baš kao i mi. Bez obzira na sve, vjerujemo u uspjeh", izjavio je Mihajlović koji je najavio kako će napustiti klupu Srbije ako ne izbori plasman na Svjetsko prvenstvo.

Goran Pandev, najbolji makedonski nogometaš, propustit će utakmicu protiv Srbije zbog glupo i bespotrebno zarađenog žutog kartona u 90. minuti susreta protiv Hrvatske. Talijanski mediji tvrde kako je Pandev namjerno "požutio" da bi bio spreman za derbi Napolija i Juventusa. Kapetansku vrpcu ponijet će Mainzov branič Nikolče Noveski.

"Poraz od Hrvatske boli, ali mislim da sve možemo popraviti dobrom igrom protiv Srbije. Imaju kvalitetnu momčad, ali mi ćemo se potruditi da odigramo puno nego protiv Hrvatske i dođemo do dobrog rezultata - rekao je Noveski i poručio: "bez svakog se može."

Utakmica Makedonije i Srbije počinje u 20.30 na stadionu Filip II.

Vjerojatni sastavi:

Makedonija: Pačkovski, Ristovski, Grnčarov, Noveski, Lazevski, Demiri, Gligorov, Tasevski, Ibraimi, Tričkovski, Ivanovski

Srbija: Brkić, Ivanović, Subotić, Nastasić, Kolarov, Fejsa, Ignjovski, Sulejmani, Tadić, Đuričić, Šćepović

Pročitajte više