Brestovac u Zadru protiv opasnog Ukrajinca Lascenka!

Foto: Fightsite

MLADEN BRESTOVAC će se na FFC04 priredbi u Zadru zakazanoj za 10. svibnja boriti protiv sjajnog Ukrajinca Sergeija Lascenka. Kako saznaje Fight Site, prvotni protivnik Nizozemac Michael Duut se ozlijedio pa su organizatori bili primorani pronaći zamjenu.

Oni koji malo bolje prate kick boksing scenu znaju da je Laschenko veće i opasnije ime od Duuta, a time i teži zadatak za ponajboljeg hrvatskog teškaša. Iako je u 2012. zapao u krizu nanizavši nekoliko poraza, Ukrajinac se proslavio 2011. godine kada je dva puta osvajao SuperKombatov Grand Prix.

U karijeri je pobjeđivao imena poput Dževada Poturka, Bricea Guidona, Rica Verhoevena i Ismaela Londta. Zagrebačka publika ga je imala prilike upoznati čak dva puta. Na Cro Cop Final Fightu u ožujku 2012. je izgubio protiv ponajboljeg teškaša današnjice Daniela Ghite. Iako je u prvoj rundi pružio sjajan otpor, Rumunj je na koncu slavio tehničkim nokautom nakon odličnog high kicka. Lascenka smo gledali i nedavno na K-1 WGP Finalu u Zagrebu gdje se borio protiv Dževada Poturka u rezervnom meču turnira. Nakon tri neizvjesne runde, suci su odluku dali bosanskohercegovačkom borcu.

U posljednjem dvoboju Ukrajinac je slavio protiv Poljaka Tomasza Nowaka na nedavno održanom K-1 eventu u Moldaviji. Ukupno u karijeri, Lascenko je ubilježio 30 pobjeda i 13 poraza.

Čitav popis borbi FFC04 priredbe u Zadru možete pogledati na službenim stranicama Final Fight promocije.

Pročitajte više