Budimir ipak neće u Dinamo: Zvijezda Lokosa potpisala za St. Pauli

Foto: Hina

NAPADAČ Lokomotive Ante Budimir potpisao je ugovor s njemačkim drugoligašem St. Paulijem. Pretpostavlja se da su Lokosi na ime odštetnog zahtjeva uprihodili oko milijun eura.

"Zahvaljujem svima! Počevši od direktora Šikića, koji me i doveo u Lokomotivu i omogućio ovaj transfer. Zahvaljujem treneru, cijelom stručnom stožeru, igračima i svim zaposlenicima u Lokomotivi. Svi u Lokomotivi su mi zaista bili kao dio obitelji."

"Ovo nije samo moj uspjeh već I uspjeh cijelog kluba. Želim klubu svu sreću, neka I dalje uspješno korača i bez mene istim koracima. Neka pobjeđuje i dalje gaji svoju prepoznatljivu atraktivnu igru!"

Njemački mediji ističu kako mu je prednost i činjenica da je pola sezone 2008. godine proveo na posudbi u austrijskom LASK-u iz Linza, što znači da već ima iskustva s njemačkim jezikom. Također, aklimatizaciju bi mu mogao olakšati podatak da trener kluba iz Hamburga Roland Vrabec ima hrvatske korijene.

Prisjetimo se, prošle je sezone Budimir zabio 14 pogodaka u 27 susreta. Sjajno je krenuo i u novu sezonu, zabivši čak pet golova u prva dva kola. Impresivan je bio hat-trick Dinamu, s kojim je postao tek drugi nogometaš otkako je hrvatske neovisnosti koji je Modrima dao tri gola na jednoj utakmici.

 

Pročitajte više