Buffon bijesan: Umalo smo Njemačku u finišu vratili u život

GIGI BUFFON bio je vrlo ljut nakon dvoboja s Nijemcima, iako su Talijani prošli u finale Europskog prvenstva...

"Jednostavno ne smijemo tako protivnika vratiti u život, to je katastrofa, umalo smo ih gurnuli u produžetke, a onda tko zna što bi bilo. Kontrolirali smo praktički cijelu utakmicu, igrali briljantno, a onda nam se dogodila takva nesmotrenost nekoliko minuta prije kraja kada smo mogli upropastiti sve dobro što smo napravili", rekao je Buffon.

"Europsko prvenstvo natjecanje je najboljih reprezentacija Starog kontinenta i tu ne bi smjelo biti ovakvih grešaka. Kada tako dominiraš jednom utakmicom moraš znati utakmicu lagano privesti kraju, a ne stvoriti takvu paniku da se posljednjih nekoliko minuta moraš grčevito braniti", objasnio je.

"Svjestan sam da ova momčad nije iskusna kao neke prethodne, ali to je stvar koju moramo hitno popraviti. Zbog takvih padova koncentracije gube se utakmice i titule, pogotovo na jednom ovako kvalitetnom natjecanju, gdje se i najmanja greška kažnjava", dodao je.

Na koncu je ipak naglasio da je zadovoljan prolaskom u finale...

"Sve ovo govorim samo da nam se takvo što ne ponovi u finalu. Naravno da sam zadovoljan našom partijom, bili smo briljantni i sasvim zasluženo ćemo u nedjelju igrati u finalu", rekao je za kraj.

Pročitajte više