Bukić: Hvala Ratko i vidimo se u finalu Igara u Brazilu!

Foto: Guliver Image/Getty Images

RATKO RUDIĆ vodit će vaterpolo reprezentaciju Brazila na Olimpijskim igrama 2016. godine u Rio de Janeiru.

Povodom odlaska u Brazil bivšeg hrvatskog izbornika oglasio se dopredsjednik Hrvatskog vaterpolo saveza Perica Bukić.

"Hvala Ratko! U ime HVS-a i osobno želim se zahvaliti Ratku Rudiću za sve što je napravio za hrvatski vaterpolo u posljednja dva olimpijska ciklusa.
  

Još 2004. godine kad sam postao predsjednikom HVS-a, prvi cilj i zadatak nam je bio dovesti Ratka Rudića za izbornika koji je tada upravo potpisao novi četverogodišnji ugovor s reprezentacijom SAD-a, znajući kako će se njegovim dolaskom ispuniti svi bitni preduvjeti za podizanje razine kvalitete hrvatskog vaterpola.
  
Premda je u nekoliko navrata bilo i rezultatskih posrtanja, te u javnosti traženja njegove smjene, nikada nismo ni pomislili na tako nešto znajući kako će nas baš on, uz kvalitet igrača koje imamo i dobro organizirani sustav, dovesti na sam vrh svjetske vaterpolske hijerarhije. Osvajanje FINA Svjetske lige, Europskog prvenstva, Svjetskog prvenstva i kao kruna njegovog rada Olimpijskih igara, samo su najznačajniji rezultati koje nam je Ratko zauvijek ostavio!
  
Premda smo nakon OI u Londonu zajednički isplanirali njegovo povlačenje s klupe, s ruba bazena, te početak novog poglavlja u funkciji sportskog direktora HVS-a, kao i savjetnika ministra za sport, izuzetno zanimljiva ponuda brazilskog saveza je u njemu probudila novu želju za dokazivanjem! Jedino što možemo u ovom trenutku je poželjeti našem Ratku je puno sreće na novoj funkciji uz želju da se vidimo u finalu OI u Riu", stoji u bukićevoj izjavi.

Pročitajte više