Button: Hamilton je još uvijek strašno brz

Foto: Guliver Image/Getty Images

JENSON BUTTON, McLarenov vozač, stao je u obranu svog bivšeg momčadskog kolege, rekavši kako je Lewis brz kao što je i prije bio. U Mercedesu ga je kao momčadskog kolegu dočekao Nico Rosberg, koji je nekoliko puta ove godine bio brži u kvalifikacijama, ali i što je još bitnije odnio prvu ovogodišnju pobjedu za Mercedes. Tako je Hamilton postao meta kritičara. Ipak, trenutno je njihov odnos u utrkama je 5:2, te ima 20 bodova više u poretku vozača.
 

"Za Lewisa je isto kao i za sve druge vozače. Ako bolid nema balans koji mu odgovara, onda nije lako voziti", izjavio je za Auto Motor und Sport.
 
"Naravno, Nico je također brz vozač. Nije Lewis postao spor, njegova brzina je još uvijek prisutna. Kada se stvari poslože, sve će vas šokirati. Morate bit fer i stvari sagledati s više strana. A trenutno ima i više bodova od Nice."
 
Na pitanje misli li da je Mercedesu testiranje u Španjolskoj puno pomoglo po pitanju guma, odgovorio je:
 
"Ne vjerujem da im je pomoglo. Uostalom, pitao sam Nicu i Lewisa i obojica su rekli da nisu stekli prednost tim testiranjem. Ja im vjerujem jer znam da nisu lažljivci."
 
Osvrnuo se Britanac na pravila za 2014. godinu, kada se uvode turbo motori te se mijenja izgled bolida.

"Bolidi u 2014. će biti drugačiji izgledom, ne bitno izmijenjeni, ali hoće. No, prvo moramo razumjeti ovogodišnji bolid da bi napravili korak naprijed za bolid koji ćemo koristiti sljedeće godine. I naravno, želimo pobjediti ove godine."
 
"Stvari koje će biti bitno izmjene su motor i KERS, a na bolid će aerodinamika manje utjecati. Motor će biti taj koji će donositi više prednosti, stoga je jako bitno tko će proizvesti najbolji. Veselim se svemu tome, to je ujedno i najveća promjena koju ću doživjeti u Formuli 1", izjavio je Button.

Pročitajte više