Čačić za Index: Hajduk je u prednosti, Modri su nevjerojatno podbacili protiv Austrije

Foto: Getty images

DERBI Hajduka i Dinama na Poljudu najavio je za Index nekadašnji trener Modrih Ante Čačić.

"Za početak, najvažnije je da derbi protekne u fer odnosima dva kluba i korektnim ponašanjem na tribinama. Vjerujem da ćemo gledati kvalitetan nogomet dvije ponajbolje hrvatske momčadi i uživati u lijepim potezima. Mislim da se svi možemo radovati jer ćemo ovaj susret gledati četiri puta ove godine", rekao je Čačić.

"Tko je u prednosti? Hmm, teško je za reći. Šanse su podjednake, ali ako već moram birati, Hajduk. Ne zbog atmosfere na Poljudu već zbog činjenice što su reprezentativnu pauzu mogli vrlo kvalitetno iskoristiti. Dinamovci su se rasuli po svim stranama svijeta, a prije dvoboja na Poljudu odradit će svega dva zajednička treninga. To je veliki hendikep. Sve ostalo manje je važno, od motiva, iskustva, talenta ili trenutačne forme", dodao je.

"Dinamu sam s Mariborom očistio put, a oni dožive debakl. Jurčić je zaslužio otkaz"

Mnogi stručnjaci ističu kako Dinamo nije imao bolju momčad od vremena Eduarda i Modrića...

"Djelomično se slažem s tom konstatacijom, ali što im to vrijedi kada nisu uspjeli to dokazati i ući u Ligu prvaka. No činjenica je da je uprava Modrih dovela ciljano vrlo kvalitetne igrače. Možda je mali hendikep što su došli prekasno, ali i dalje je to bio sjajan prijelazni rok. Ipak, ne bi rekao da je ova momčad jača od one prošlogodišnje".


"Ne želim biti diplomatičan i reći ću kako je momčad Krunoslava Jurčića sasvim podbacila. Imali su sve preduvjete za ulazak u Ligu prvaka, očistio sam im s Mariborom put da postanu nositelji, a oni dožive debakl od Austrijanaca. Možda Jurčić sveukupno nije zaslužio otkaz, ali ona maksimirska utakmica s Austrijom Beč bila je najgora europska utakmica Modrih u posljednjih deset godina.

"Tudor radi dobar posao"

O Hajduku ima samo riječi hvale...

"Tudor je na pravom putu. Nažalost nema previše manevarskog prostora, ali koliko vidim radi dobar posao. Na raspolaganje je dobio praktički juniore, a u prvenstvu su za sada vrlo uspješni. Ima tu nekoliko vrlo zanimljivih igrača koji su zalog ljepše budućnosti Bijelih."
 


> Nova politika Mamićevog kluba: Navijači na "Hitrecu" dočekali Ivankovića

> Soudani najavio pobjedu u Splitu: Bolji smo od Hajduka!

> Pripreme za derbi: Večer Hajduka na Rivi

> Očajan timing Baldasara: Prepucavanja o prodaji Hajduka u predvečerje derbija nikom ne služe

> Najveći hrvatski derbi opet sude Osječani: Pejinu prvi put glavna uloga

> Miše oprezan: Hajduku će biti jako teško na Poljudu, Dinamo dugo nije imao bolju momčad

> Ususret 64. derbiju Hajduka i Dinama: Modri traže tek šestu pobjedu na Poljudu u posljednjih 20 godina

Pročitajte više