Canjuga udario tempo: Tri dana smo u Varaždinu, a grlo mi je već načeto

Foto: HRS/Facebook

HRVATSKE rukometašice odrađuju prvi tjedan priprema za Europsko prvenstvo koje će se održati u Hrvatskoj i Mađarskoj od 7. do 21. prosinca.

Izbornik Vladimir Canjuga okupio je reprezentativke u Varaždinu, a kako kaže na treninzima se radi maksimalno. Kako i ne bi kada je cilj - polufinale.

"Tri dana smo u Varaždinu, a grlo mi je već načeto što znači da se radi na veliko. Okupili smo se u ponedjeljak u raštrkanom vremenu jer su Podravka i Lokomotiva igrali Ligu prvakinja. Lokosice su stigle oko 23 sata, dok je Podravka stigla u 19 sati i nisu išle na prvi trening već kod fizioterapeuta. Prvi trening smo odradili s osam igračica. U utorak je ponovljen trening cijele ekipe, no prvi pravi trening je u srijedu gdje je na rasporedu snaga i obrana 5-1. Danas, dakle, krećemo s podizanjem fizičke spreme, dakle večeras zaokružujemo ciklus od pet treninga. Radimo na obrani i izdržljivosti, moramo odmoriti cure, ali i držati fizičko opterećenje na visokom nivou", rekao je Canjuga, koji je otkrio kakvo je trenutačno zdravstveno stanje u ekipi.

"Tatari je pala na kuk protiv Budućnosti, Penezić je dobila udarac u rebra i imamo tri, četiri sitne povrede, Grubišić, naime, muči koljeno, no molim Boga da do početka sve bude u redu, da se dobro pripremimo i odmorimo".

U četvrtak slobodan dan i druženje s Varaždincima

Reprezentativke će se u četvrtak družiti s građanima Varaždina, a nakon kratkog odmora slijede četiri specijalizirana treninga s kadetima Varaždina i Ivančice Ivanca.

"Radi se o pucačima s visinom koji mogu parirati našim curama koje će igrati u trojkama i četvorkama da možemo simulirati obranu, dakle, kako bi Penezić, Bašić i Mičijević istrenirale pucački dio treninga. To je praksa koju godinama provodimo", objasnio je Canjuga.

Generalna proba protiv Crne Gore, izbornik pozvao navijače u Arenu Varaždin

Hrvatske rukometašice u subotu imaju generalnu probu. U varaždinsku Arenu stiže reprezentacija Crne Gore, koja je aktualni prvak Europe.

"U petak ćemo imati dva treninga i u subotu ujutro jedan lagani treninga budući da je u 17 sati generalna proba s Crnom Gorom. Bit će to utakmica punih sastava, a u nedjelju slijedi utakmica zatvorenog tipa s istim protivnikom", za kraj će izbornik.



 

Pročitajte više