Capello: Bez pitanja o Engleskoj. Samo Rusija!

S VELIKIM ambicijama i Fabijom Capellom na klupi Rusija ulazi u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Zbornaja je u skupini s Portugalom, Izraelom, Sjevernom Irskom, Azerbejdžanom i Luksemburgom, a protiv Sjeverne Irske sutra će u Moskvi odigrati dvoboj prvog kola.

Dan uoči tog ogleda, na druženju s novinarima, novi ruski izbornik nije htio komentirati razlog svog odlaska iz Engleske, koju je napustio u veljači nakon što je Engleski nogometni savez oduzeo kapetansku vrpcu Johnu Terryju mimo njegove volje.

"Otišao sam iz Engleske, znate zašto. Zbog repsekta. Samo toliko. Nemojte me više pitati ništa o Engleskoj."

Rusi na Sjevernu Irsku s dva napadača u kadru!?

Capello je vrlo dobro upoznat sa sutrašnjim protivnikom: "U njihovom sastavu su igrači koji su igrali u engleskoj Premierligi, kao i u škotskoj. Poznajem ih, to je moj posao da ih znam. Ali, ja ne volim govoriti o individualcima, radije govorim o momčadi."

Nakon toga je nešto rekao i o svojoj ekipi:

"Naša momčad je dobra. Na Euru smo odigrali neke stvarno dobre utakmice. Isti duh i isti stil želim vidjeti i dalje u ovoj momčadi. Ukoliko ćemo igrati na toj razini, rezultati će biti u redu."

Inače, Capello za utakmicu sa Sjevernom Irskom ima samo dvojicu napadača, Keržakova iz Zenita i Kokorina iz moskovskog Dinama. Spartakov Artem Džjuba se ozlijedio, a Capello nije zvao za ovu akciju Aršavina, Pogrebnjaka i Pavljučenka.

"Neću prije Sjeverne Irske nikoga naknadno pozivati. Vidjet ćemo nakon utakmice je li potrebno pozvati nekog novog igrača za ogled protiv Izraela 11. rujna", poručio je Talijan.

Pročitajte više