Capello u Podgorici: Sudac je rekao da se igra, nismo mogli odbiti

Foto: Getty Images/Guliver Image

IZBORNIK Rusije Fabio Capello hladne je glave dočekao prekid utakmice s Crnom Gorom u Podgorici nakon velikih nereda i niza navijačkih incidenata tijekom kvalifikacijske utakmice za Euro 2016.

> Kaos u Podgorici: Golman u bolnici, Srbi i Rusi ratovali s Crnogorcima, utakmica prekinuta


Dok su igrači napuštali teren, Capello, koji se ružnih scena nagledao u dugogodišnjoj trenerskoj karijeri u Italiji, pokušavao je smiriti napetosti među igračima Crne Gore i Rusije. Pozdravio je svog nekadašnjeg igrača i napadača domaćih Mirka Vučinića, pa se zaputio u svlačionicu.

Pred novinarima je bio jasan: "Mislim da je utakmica pravilno prekinuta. Da se mene pitalo, utakmica se ne bi nastavila nakon prvog prekida. Ali, poslije prvog incidenta sudac je rekao da nastavimo i mi smo morali igrati".

"Ovo je najneugodnija situacija u nogometu. Nemam što reći. Najljepša slika je bila tijekom intoniranja himni uz aplauze", dodao je Talijan.

Susret je prvi put prekinut već u 2. minuti kada je golman Rusije Igor Akinfeev pogođen bakljom u glavu te je prebačen u bolnicu. Neredi su odgodili početak drugog dijela, a u 67. minuti, nakon što je domaći vratar Poleksić obranio penal, buknuo je novi sukob navijača i igrača na terenu, a sudac i delegati poslali su igrače u svlačionicu drugi i posljednji put.

"Sramota je što je ponašanje navijača Crne Gore upropastilo zanimljivu utakmicu. Po završetku utakmice uložili smo žalbu jer je po našem mišljenju utakmica trebala biti prekinuta u prvoj minuti. Vjerujem kako će UEFA donijeti objektivnu i poštenu odluku u skladu sa svojim pravilnikom", izjavio je predsjednik RFU-a Nikolaj Tolstih.

Pročitajte više